Δευτέρα 24 Μαΐου 2010

Τελικά υπάρχουν ακόμα Άνθρωποι...

Καθημερινά δεκάδες σκυλιά εγκαταλείπονται στους δρόμους, από ασυνείδητους, «δήθεν» φιλόζωους ιδιοκτήτες. Αυτά τα σκυλιά έρχονται να προστεθούν στον ήδη ανεξέλεγκτο αριθμό των αδέσποτων της χώρας μας.
Δεν υπάρχει δρόμος, στενό, γειτονιά, χωρίς ένα αδέσποτο, που είτε εγκαταλείφθηκε είτε γεννήθηκε εκεί.

Και όλοι εμείς οι κατά τα άλλα ευαίσθητοι και φιλόζωοι, αντί να προσπαθούμε να λύσουμε το πρόβλημα, δίνοντας σπίτι, τροφή και μια οικογένεια σε ένα από τα τόσα αδέσποτα που κυκλοφορούν καθημερινά έξω από το σπίτι μας, αυξάνουμε το πρόβλημα εγκαταλείποντας με τόση μεγάλη ευκολία και τα δικά μας κατοικίδια στο δρόμο.
Ευτυχώς όμως, υπάρχουν ακόμη άνθρωποι οι οποίοι νοιάζονται και ενδιαφέρονται πραγματικά για τα αδέσποτα ζώα. Τέτοιου είδους άνθρωποι απαρτίζουν και τη Φιλοζωική Ένωση Ηλιούπολης. Ο «Α.Τ» είχε προσωπική εμπειρία και επαφή με την εν λόγω Ένωση, όταν πριν από περίπου ένα χρόνο είχαμε βρει ένα σκυλάκι στην πόρτα της εφημερίδας μας. Ο Σάσα, όπως τον ονομάσαμε, ήταν ένα ακόμα «άτυχο» κουτάβι που είχε εγκαταλειφθεί στους δρόμους της Καλλιθέας και αρχικά φιλοξενήθηκε στην εφημερίδα μας, ενώ αργότερα ανέλαβε την φιλοξενία του η κ. Έμυ Παπαγιαννοπούλου, πρόεδρος της Φιλοζωικής Ένωσης.
Η βοήθεια της όμως δεν σταμάτησε εκεί. Η Ένωση έψαξε να του βρει ένα σπίτι και τελικά το βρήκε. Ο Σάσα τον τελευταίο ένα χρόνο είναι «κάτοικος Γερμανίας» αφού εκεί βρέθηκε η οικογένεια που ήθελε να τον υιοθετήσει και εμείς ακόμα και σήμερα λαμβάνουμε, αρκετά συχνά, φωτογραφίες και email από την «ανάδοχη οικογένεια» του.
Ο Σάσα όμως, δεν είναι ο μόνος που στάθηκε τυχερός και «γλίτωσε» από τους δρόμους, χάρις στην Φιλοζωική Ένωση Ηλιούπολης. Με μότο «Ένα σπίτι και μια οικογένεια για κάθε αδέσποτο» το μη κερδοσκοπικό αυτό Σωματείο αγωνίζεται για τα ζώα από το 1997. Κάθε χρόνο οι εθελοντές της Ένωσης περισυλλέγουν εκατοντάδες αδέσποτα, τα φροντίζουν, τα σιτίζουν, τα εμβολιάζουν, τα στειρώνουν και τα προωθούν για υιοθεσία. Όπως εξήγησε στον «Α.Τ.» η πρόεδρος κ. Παπαγιαννοπούλου, η λειτουργία του Σωματείου βασίζεται στις εισφορές των μελών του αλλά και τρίτων καθώς και στην πολύτιμη βοήθεια και στήριξη του δήμου Ηλιούπολης. Αυτή τη στιγμή φιλοξενούνται περίπου 65 με 70 σκυλιά, ενώ μέσα στο 2009 η Ένωση πραγματοποίησε 148 υιοθεσίες, οι περισσότερες από τις οποίες έγιναν στο εξωτερικό, μέσω των εκεί αναγνωρισμένων Σωματείων.
Σύμφωνα με την πρόεδρο, η διαδικασία τις υιοθεσίας είναι απλή και πληροί όλες τις προϋποθέσεις για την ασφάλεια του ζώου. Αφού ο ενδιαφερόμενος διαλέξει το σκυλάκι που θέλει να υιοθετήσει, οι άνθρωποι του Σωματείου επισκέπτονται το χώρο του ιδιώτη προκειμένου να διαπιστωθεί ότι ο χώρος και οι συνθήκες είναι κατάλληλες για το σκυλί. Αν όλα κυλήσουν ομαλά τότε υπογράφεται το συμβόλαιο (το οποίο περιλαμβάνει συγκεκριμένους όρους) και το ζώο δίνεται για υιοθεσία. Σε όλα τα σκυλιά έχουν τοποθετηθεί μικροτσίπ τα οποία μετά την υιοθεσία περνούν στο όνομα του ιδιοκτήτη, έτσι ώστε να υπάρχει η ασφάλεια ότι το σκυλί δεν θα βρεθεί και πάλι στο δρόμο. Επιπλέον, η επικοινωνία του Σωματείου με τους «ανάδοχους γονείς» είναι συνεχής και έτσι ξέρουν ανά πάσα στιγμή την κατάσταση του ζώου.
Τέτοιες προσπάθειες όμως, σαν αυτή που πραγματοποιεί η Φιλοζωική Ένωση Ηλιούπολης χρειάζονται την στήριξη και τη βοήθεια όλων μας ώστε να συνεχίσουν να προσφέρουν στα χαριτωμένα τετράποδα αυτό το τόσο σημαντικό έργο. Ο καθένας μπορεί να στηρίξει αυτή τη προσπάθεια, με όποιο τρόπο μπορεί. Είτε υιοθετώντας κάποιο από τα ζώα που αναζητούν ένα σπίτι, είτε προσφέροντας με υλικό τρόπο στις ανάγκες του Σωματείο.

Επικοινωνήστε με τη Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης στα τηλέφωνα :
6976131680, 6976822433, 6974536692
καθώς και με το τμήμα του δήμου Ηλιούπολης που είναι υπεύθυνο για τα αδέσποτα στα τηλέφωνα: 210-9940274, 210-9970012



H Άννα και ο Danny…

«Δεν μπορώ να φανταστώ την ζωή μου χωρίς το αγαπημένο μου σκυλάκι. Για εμάς, ο Danny θεωρείται μέλος της οικογένειας και παίρνει από όλους μας όση περισσότερη αγάπη γίνεται.
Είναι πολύ πεισματάρης και θέλει πάντα να ακολουθεί τα δικά του ωράρια. Τρώει δύο φορές την ημέρα και πρέπει απαραιτήτως να βγαίνει βόλτα τρεις φορές καθημερινά. Ο Danny είναι όμως και πολύ κοινωνικός και χαρούμενος τόσο με τους ανθρώπους, όσο και με τους άλλους σκύλους. Εμείς όμως βρήκαμε τον τρόπο για να ικανοποιήσουμε την κοινωνικότητά του. Πως? Δημιουργήσαμε το δικό του προσωπικό profile στο Facebook».


Γνωρίζοντας τη Σάσα και τη Τάσα…

Η Σάσα και η Τάσα είναι δυο πανέξυπνες και κοινωνικές αδελφούλες, που αναζητούν ένα «ζεστό» σπίτι. Είναι υγιέστατες, στειρωμένες, εμβολιασμένες και έχουν υποβληθεί σε θεραπεία για όλων των ειδών τα παράσιτα.
Ωστόσο, λόγω του ότι είναι πολύ δεμένες, θα ήταν πολύ καλό αν συνέχιζαν να μένουν μαζί.

Πιστεύεις ότι μπορείς να γίνεις ο σωτήρας τους ?
Αν ναι… επικοινώνησε :
Email : ninevesgreece@gmail.com
Τηλ.: 6944 630638





Χάθηκαν...

Πριν από μερικές μέρες ο Αζώρ και η Κάρλα χάθηκαν από τον παράδρομο της εθνικής Αθηνών-Λαμίας, στα Mc Donalds, στο ύψος της Γέφυρας Βαρυμπόμπης.
Είναι 12 μηνών, πολύ καλού χαρακτήρα και τα δύο και πολύ φιλικά με ανθρώπους και άλλα ζώα.

Αν γνωρίζετε κάτι επικοινωνήστε:
Email : vanaprokopi@gmail.com
Τηλ : 6977862363

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου