Τρίτη 6 Απριλίου 2010

Καθημερινές τροφές με μεγάλη αξία....



Φάτε μπρόκολο και μη φοβάστε τίποτα!

Το μπρόκολο θεωρείται ο «πρωταθλητής» των λαχανικών καθώς είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, βιταμίνες, αλλά και σε φυλλικό οξύ, σίδηρο, μαγνήσιο, κάλιο και ασβέστιο. Επιπλέον, περιέχει σε μικρότερη ποσότητα σχεδόν όλα τα υπόλοιπα ιχνοστοιχεία και η ευεργετική του δράση είναι μεγάλη!

• «Φροντίζει» το καρδιαγγειακό σύστημα
• Συμβάλλει στην πρόληψη κατά του καρκίνου
• Ενισχύει την άμυνα του ανοσοποιητικού συστήματος
• Ωφελεί τα μάτια
• Προστατεύει το στομάχι


«Πανάκεια» για τον οργανισμό το κόκκινο κρασί;

Το κόκκινο κρασί αποτελεί ιδανική επιλογή αλκοολούχου ποτού καθώς πέρα από την μεστή γεύση του μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση της καλής κατάστασης του οργανισμού μας.
Συγκεκριμένα, στο κόκκινο κρασί εμπεριέχεται μεταξύ άλλων μια πολυφαινόλη, η ρεσβερατρόλη, η οποία σύμφωνα με του ειδικούς έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και φαίνεται να δρα προληπτικά ενάντια στον καρκίνο. Επιπλέον, έρευνες έχουν δείξει ότι το συγκεκριμένο ποτό βελτιώνει την λειτουργία της καρδιάς και του κυκλοφορικού συστήματος, βοηθά στην αντιμετώπιση της χρόνιας βρογχίτιδας και του εμφυσήματος και προστατεύει τα άτομα που έχουν προδιάθεση να εμφανίσουν διαβήτη. Μάλιστα, μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην Ιταλία έδειξε ότι το κόκκινο κρασί μεγαλώνει την ερωτική επιθυμία στις γυναίκες καθώς αυξάνει τη ροή του αίματος σε περιοχές- κλειδιά του σώματος.
Σε κάθε περίπτωση ωστόσο δε πρέπει να ξεχνάτε ότι πρόκειται για αλκοολούχο ποτό και ότι οι ευεργετικές του ιδιότητες οφείλονται στα μη αλκοολούχα συστατικά του, τα οποία προέρχονται από τα σταφύλια. Έτσι, σύμφωνα με τους ειδικούς, η ημερήσια κατανάλωση δεν πρέπει να ξεπερνάει το ένα ποτήρι για τις γυναίκες και τα δύο για τους άνδρες.



Μαγειρική σόδα… που τα κάνει όλα!

Πέρα από την χρήση της στη μαγειρική η γνωστή σε όλους σόδα μπορεί να βοηθήσει και στην προσωπική σας υγιεινή!
Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι…
• Σας τελείωσε το στοματικό διάλυμα και δεν προλάβατε να το αντικαταστήσετε.
Λύση
Κάντε μερικές πλύσεις με διάλυμα μαγειρικής σόδας!

• Θέλετε να αποκτήσετε το πιο «αστραφτερό» χαμόγελο
Λύση
Ρίξτε λίγη σόδα στην κοινή οδοντόκρεμά και μετατρέψτε τη σε λευκαντική. Εναλλακτικά μπορείτε να φτιάξετε ένα μείγμα από πολτό φράουλας και μαγειρική σόδα και να το απλώσετε στα δόντια σας.
• Δεν επιθυμείτε πλέον να χρησιμοποιείτε σαμπουάν και αναζητείτε φυσικούς τρόπους καθαρισμού των μαλλιών σας.
Λύση
Διαλύστε μικρή ποσότητας μαγειρικής σόδας σε νερό και κάντε μασάζ στις ρίζες των μαλλιών όπου συγκεντρώνονται τα έλαια. Στη συνέχεια πλύνετε με διάλυμα ξιδιού τα υπόλοιπα μαλλιά και στη κυριολεξία θα ...τρίζουν από καθαριότητα!
• Νιώθετε κάψιμο ανάμεσα στα δάκτυλα των ποδιών επειδή κολλήσατε μύκητες.
Λύση
Τοποθετείστε στα επίμαχα σημεία μαγειρική σόδα και στη συνέχεια ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. Επαναλάβετε τη διαδικασία έως ότου εξαφανιστούν τα συμπτώματα.



ΤΖΙΝΤΕΡ… Η «ΜΑΓΙΚΗ» ΡΙΖΑ



Πρωταγωνιστικό ρόλο στις κουζίνες των χωρών της Ανατολής παίζει το μπαχαρικό τζίντζερ, ή αλλιώς πιπερόριζα, όπως είναι γνωστό στη χώρα μας.
Και όχι άδικα αφού το έντονο άρωμα και η γλυκιά και ταυτόχρονα πιπεράτη γεύση του δίνουν ένα χαρακτηριστικό γευστικό τόνο, που οφείλεται στο βασικό συστατικό του τζίντζερ, τη τζιντζερόλη. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι χρησιμοποιείται συχνά σε φαγητά, γλυκά, ροφήματα ακόμα και σε κοκτέιλ.

Η «μαγική» αυτή ρίζα, αν και το μεγαλύτερο μέρος της (περίπου 80%)αποτελείται από νερό ωστόσο είναι σε θρεπτικά συστατικά, στα οποία άλλωστε οφείλονται και οι ευεργετικές της ιδιότητες. Συγκεκριμένα:
 Είναι γνωστό για τις αντιοξειδωτικές και ανασορρυθμιστικές ιδιότητες του ενώ πολύ ισχυρίζονται πως έχει και αντικαρκινική δράση.
 Μειώνει τα επίπεδα χοληστερίνης στο αίμα, ρυθμίζει το σάκχαρο και βοηθά στη διαδικασία της επούλωσης.
 Φημίζεται για το ότι συμβάλλει θετικά στη λειτουργία του πεπτικού συστήματος.
 Αποτελεί ισχυρό σύμμαχο ενάντια στα κρυολογήματα, καθώς απαλύνει τα συμπτώματα, ενώ βοηθά στην καταπολέμηση του στομαχόπονου και του πονοκεφάλου.
 Τέλος, θεωρείται ένα από τα καλύτερα φυσικά τονωτικά για τον οργανισμό.

Επιπλέον, όσον αφορά την κατανάλωσή του, το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα δυσκολευτείτε καθόλου να το χρησιμοποιήσετε αφού μπορείτε να το βρείτε αποξηραμένο σε μορφή σκόνης , αλλά και ολόκληρο χρησιμοποιώντας απευθείας τη ρίζα του τζίντζερ στα φαγητά σας. Και για την φαρμακευτική – καλλυντική του χρήση διατίθεται σε σιρόπι, αιθέριο έλαιο, κάψουλα, ακόμα και σε βάμμα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου