Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010

Το iPhone στο πεδίο μάχης




Ο στρατός των ΗΠΑ συζητά με την Apple για νέες τεχνολογίες στην υπηρεσία των στρατιωτών. Η συνάντηση έγινε στις αρχές Μαρτίου και στόχος είναι να χρησιμοποιηθούν λύσεις από τον καταναλωτικό τομέα συμπεριλαμβανομένης και της portable σειράς της Apple.


Η προσέγγιση αυτή έχει ως αιτία το γεγονός οτι εταιρείες όπως η Apple έχουν ήδη βάλει το υπόβαθρο για να αναπτύξουν συσκευές αντοχής και ταυτόχρονα φορητές και εύκολες στην χρήση τους, προσφέροντας παράλληλα πολλαπλές λειτουργίες. Ένα απο τους επιστήμονες πληροφορικής του στρατού των Η.Π.Α. είπε "Η Apple προσφέρει μοναδικές συσκευές που οι λειτουργίες τους γίνονται εύκολα και γρήγορα κατανοητές από τους χρήστες χωρίς εκπαίδευση ή εγχειρίδιο χρήσης".

Πράγματι, πολλοί αμερικανοί στρατιώτες είναι κάτοχοι ενός iPod ή τουλάχιστον έχουν χρησιμοποιήσει στο παρελθόν. Έτσι, οι περισσότεροι είναι εξοικειωμένοι με την συγκεκριμένη τεχνολογία και θα προσαρμοστούν γρήγορα χωρίς πολλές ώρες εκπαίδευσης.

Αξίζει να σημειωθεί οτι οι συσκευές της Apple έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί στο πεδίο μάχης. Σύμφωνα με παλαιότερο άρθρο της Newsweek ότι το iPod touch συγκεκριμένα έχει χρησιμοποιηθεί με διάφορους τρόπους από μεταφράσεις μέχρι βαλλιστικούς υπολογισμούς για ελεύθερους σκοπευτές στο Αφγανιστάν, μέσω ενός application που ονομάζεται “Bulletflight”.

Άλλες εφαρμογές για την χρήση του iPhone συμπεριλαμβάνουν την προβολή βίντεο από μη επανδρωμένα αεροσκάφη, video conferencing μεταξύ πρακτόρων, ακόμα και τηλεχειρισμό ρομπότ για την εξουδετέρωση βομβών.

Άρης Κολομβάτσος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου