Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

Δήλωση Ομπάμα στον Λευκό Οίκο για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, παρουσία του Γιώργου Παπανδρέου και του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημήτριου.

 

Διαβάζοντας στα ελληνικά την φράση «Ζήτω η Ελλάς» και χαιρετώντας έναν προς έναν τους καλεσμένους του, ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η γιορτή που πραγματοποιήθηκε στον Λευκό Οίκο για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, παρουσία του Έλληνα πρωθυπουργού, του Αρχιεπισκόπου Αμερικής και πλήθος ομογενών.



Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ο οποίος ήταν ιδιαίτερα φιλικός με τους φιλοξενούμενούς του είπε πως «ο έλληνας πρωθυπουργός ηγείται της Ελλάδας σε δύσκολους καιρούς. Και όπως του είπα στην συνάντησή μας είτε σε καλούς είτε σε άσχημους καιρούς, οι έλληνες θα έχουν πάντα φίλο και συνεργάτη τις ΗΠΑ». Ο Μπάρακ Ομπάμα κατά την σύντομη ομιλία του αναφέρθηκε και στο Κυπριακό ενώ ευχαρίστησε τον Έλληνα πρωθυπουργό για όσα κάνει λέγοντας ότι οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν τις προσπάθειες της Ελλάδος ώστε να βρεθεί μια δίκαιη και τελική λύση στην Κύπρο, αλλά και την «προσωπική προσπάθεια του πρωθυπουργού για τη βελτίωση των σχέσεων με την Τουρκία. Θέλω να συγχαρώ την Ελλάδα- πρόσθεσε ο Μπαρακ Ομπάμα- που είναι στενός σύμμαχος μας στο ΝΑΤΟ, για τη βοήθεια που παρέχει στην ασφάλεια παγκοσμίως. Από τα Βαλκάνια έως το Αφγανιστάν, όπου Έλληνες στρατιώτες υπηρετούν βοηθώντας ανθρώπους που έχουν βιώσει τον πόλεμο δίνοντάς τους την ευκαιρία να ζήσουν με ειρήνη και ασφάλεια. Αυτή η συνεργασία συνεχίζεται και σήμερα είτε πρόκειται για στενή συνεργασία κατά της τρομοκρατίας ή για συνεργασία μεταξύ των λαών. Και όπως συζητήσαμε με τον πρωθυπουργό η συμμετοχή της Ελλάδος στο πρόγραμμα για την κατάργηση της βίζας θα συμβάλλει στην αύξηση της ασφάλειας και για τις δύο χώρες, είτε πρόκειται για επαγγελματικά ταξίδια είτε για επισκέψεις σε συγγενείς και φίλους. Θα είναι πλέον ευκολότερο, για τους έλληνες φίλους μας να επισκεφθούν τις ΗΠΑ.

Είμαστε φίλοι συμπατριώτες και αδέρφια».



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου