Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

Οι 5 πιο διάσημοι Hackers στον κόσμο!


Σύμφωνα με λίστα της Daily Telegraph, οι παρακάτω άνδρες ανήκουν στους 5 πιο διάσημους χάκερς του κόσμου...

Α. Kevin Mitnick
Ο πιο διάσημος hacker της εποχής του. Κατάφερε να μπει στα συστήματα των μεγαλύτερων εταιριών τεχνολογίας ‘όπως η Nokia, η Fujitsu και Motorola. Μετά από μια επεισοδιακή καταδίωξη από το FBI, ο Μίτνικ συνελήφθη το 1995 και μετά την ομολογία του έμεινε στη φυλακή για 5 χρόνια. Σήμερα, έχει την δική του συμβουλευτική εταιρία σε θέματα ασφάλειας υπολογιστών.



Β. Poulson
Ο Pouslon έγινε γνωστός όταν κατάφερε να μπει στο σύστημα τηλεφωνικών γραμμών του ραδιοφωνικού σταθμού KISS-FM, και να εμφανιστεί ως ο 102ος ακροατής που τηλεφωνεί στην εκπομπή κερδίζοντας μια Πόρσε.



Γ. Lamo
Ο Λάμο ονομάστηκε ως ο «άστεγος χάκερ» καθώς χρησιμοποιούσε καφετέριες, ίντερνετ καφέ και βιβλιοθήκες για να εξασκήσει το «χόμπι» του.. Η καλύτερη στιγμή του ήταν όταν κατάφερε να μπει στο intranet των New York Times και σε εμπιστευτικές πληροφορίες τους.

Δ. Stephen "Woz
Γνωστός ως συνιδρυτής της Apple o ". Όταν σπούδαζε στο University of California είχε φτιάξει μια συσκευή, τα 'blue boxes', που επέτρεπαν στον ίδιο και τους φίλους του να κάνουν υπεραστικά τηλεφωνήματα δωρεάν. Με μια τέτοια συσκευή κατάφερε να τηλεφωνήσει στον Πάπα.

Ε. «Τhe Mentor»

Γνωστός σαν ο Mentor, ο Blankenship ήταν μέλος των elite groups των χάκερς κατά τη δεκαετία του 80. Έγινε διάσημος σαν ο συγγραφέας του Μανιφέστου των Χάκερς, (The Conscience of a Hacker), το οποίο έγραψε μετά την σύλληψή του. Στο Μανιφέστο αναφέρει ότι το μόνο έγκλημα του χάκερ είναι η περιέργεια. Το Μανιφέστο θεωρείται ως ο Ηθικός Οδηγός των Χάκερς.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου