Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

Με αυτό το τζελ... χορταίνεις




Ένα υδατικό διάλυμα το οποίο μετατρέπεται σε μια ουσία τύπου τζελ στο στομάχι μπορεί να αποδειχτεί όπλο κατά της παχυσαρκίας σύμφωνα με τον Έλληνα ερευνητή Φώτη Σπυρόπουλο και την ομάδα του. Ο Φώτης Σπυρόπουλος, καθηγητής στη Σχολή Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου του Μπέρμιγχαμ, ποντάρει σε αυτό το διάλυμα το οποίο μετά την κατάποσή του αντιδρά με τα γαστρικά υγρά, μετατρέπεται σε ζελέ και χρειάζεται 6 ώρες για να διασπαστεί.
Στο διάστημα αυτό προσφέρει ένα έντονο αίσθημα κορεσμού και όλα αυτά χωρίς καμία θερμίδα. Αν στο διάλυμα αυτό προστεθούν και ορισμένα θρεπτικά συστατικά, θα έχουμε ένα ρόφημα όχι μόνο διαιτητικό αλλά και υγιεινό. «Το διάλυμα που αναπτύξαμε εκμεταλλεύεται τη φυσική διαδικασία πέψης του οργανισμού για να μετατρέπεται από μόνο του σε ζελέ, έτσι ώστε να προσφέρει ένα αίσθημα κορεσμού και έπειτα να διασπάται», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δρ Σπυρόπουλος. Ο καθηγητής κ. Φ. Σπυρόπουλος εκτιμά ότι το νέο αυτό όπλο κατά του αδυνατίσματος θα είναι έτοιμο για βιομηχανικές δοκιμές μέσα στα επόμενα 3 χρόνια. Τι είδους γεύση θα έχει όμως το εν λόγω διάλυμα; «Σοκολάτα, φράουλα, μάνγκο ή φρούτα του πάθους, ακόμα πάντως δεν έχουμε αποφασιστεί» δήλωσε ο καθηγητής προσθέτοντας ότι «θα πρέπει να είναι κάτι που οι καταναλωτές θα απολαμβάνουν. Αλλιώς δεν θα το αγοράσουν».

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

καλα πλάκα κάνουμε??? αν δεν βάλεις κάτω ένα αρνι στη σουβλα δεν γίνεται δουλειά... παρ όλα αυτά μακάρι να μην έχει άλλες παρενέργειες το τζελ και να κάνει δουλεια για όσους το έχουν πραγματικά ανάγκη

Δημοσίευση σχολίου