Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Μαίνεται η κόντρα για τη δικογραφία της ΕΛ.ΣΤΑΤ.


Μαίνεται η κόντρα ΠΑΣΟΚ - ΝΔ για το θέμα της δικογραφίας της ΕΛ.ΣΤΑΤ. που διαβιβάστηκε την Τετάρτη στη Βουλή. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου δεσμεύθηκε ότι θα δώσει όλα απαιτούμενα στοιχεία «για να σταματήσει», όπως είπε, «να ποινικοποιείται η αλήθεια», την ώρα που ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γ. Μιχελάκης καθιστούσε σαφές ότι η εξεταστική για το έλλειμμα του 2009 πρέπει να συγκροτηθεί μετά τις εκλογές. Επίθεση στη ΝΔ από τον Γ. Παπανδρέου κατά την ομιλία του στη ΚΟ του ΠΑΣΟΚ.

«Η αναξιοπιστία των στοιχείων της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας τα προηγούμενα χρόνια οδήγησε την τότε κυβέρνηση να προχωρήσει στην ανεξαρτητοποίησή της. Η ΕΛΣΤΑΤ είναι μια ανεξάρτητη αρχή και τα στατιστικά στοιχεία έχουν επικυρωθεί», σημείωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου και με αφορμή τη διαβίβαση του φακέλου στη Βουλή, εκτίμησε πως «είναι μια καλή ευκαιρία για να συζητηθεί στη Βουλή και το ύψος του ελλείμματος που παραλάβαμε και τις συνθήκες που το διαμόρφωσαν». «Εγώ προσωπικά και η κυβέρνηση θα παράσχει όλα τα στοιχεία που υπάρχουν για να σταματήσει να ποινικοποιείται η αλήθεια», ανέφερε ο υπουργός ΠΕΚΑ.

«Η αποστολή από τη Δικαιοσύνη στη Βουλή της δικογραφίας για τη διόγκωση του ελλείμματος του 2009 και τον τρόπο λειτουργίας της ΕΛ.ΣΤΑΤ. δικαιώνει τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας και εγείρει μείζον πολιτικό ζήτημα», υποστήριξε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του κόμματος Γιάννης Μιχελάκης.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ΝΔ, η πλήρης διερεύνηση της υπόθεσης από τη Βουλή των Ελλήνων, με τη συγκρότηση των προβλεπόμενων από το Σύνταγμα Επιτροπών, επιβάλλεται να γίνει αμέσως μετά τις επικείμενες εθνικές εκλογές, «όταν η σύνθεση του Σώματος θα ανταποκρίνεται στην πραγματική βούληση της κοινωνίας», επισημαίνοντας ταυτόχρονα πως η έρευνα αυτή αποτελεί «αναγκαίο συμπλήρωμα της ευρύτερης έρευνας που -όπως ήδη έχει τονίσει ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς- θα αφορά στο ερώτημα "πως φτάσαμε στο Μνημόνιο"».

Την ίδια θέση διατύπωσε και ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ Κώστας Τασούλας, υποστηρίζοντας πως «μόνο η νέα Βουλή, που θα βρίσκεται σε αρμονία με το λαϊκό αίσθημα, μπορεί να επιτελέσει αυτό το χρέος». Επιπρόσθετα, ο κ. Τασούλας χαρακτήρισε απαράδεκτη οιαδήποτε απόπειρα γίνει με στόχο «να αξιοποιηθεί η δικογραφία για την παραποίηση του ελλείμματος του 2009, για την παράταση της θητείας της παρούσας Βουλής ή τη χορήγηση συγχωροχαρτιών», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Επίθεση στη ΝΔ από τον Γ. Παπανδρέου

Δεν κατανοώ το αίτημα της ΝΔ για «εξεταστική μετά τις εκλογές», παρατήρησε με τη σειρά του ο Γιώργος Παπανδρέου, στην αναφορά του στο θέμα του ελλείμματος του 2009 κατά την ομιλία του στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ.

Η ΝΔ, υποστήριξε, λέει μετά τις εκλογές για να μπορεί να λέει ό,τι θέλει, ο λαός όμως πρέπει να ξέρει πριν τις εκλογές ποια είναι η αλήθεια, ώστε να μπορεί να αποφασίσει. Είμαστε δημιουργοί μίας Ανεξάρτητης Αρχής που λογοδοτεί στο ελληνικό κοινοβούλιο, ενώ η προηγούμενη κυβέρνηση απέκρυπτε στοιχεία ακόμα και από την Ε.Ε., συμπλήρωσε ο κ. Παπανδρέου και χαρακτήρισε την τακτική αυτή παραπλανητική και επιζήμια όχι μόνο για το λαό, αλλά και για την αξιοπιστία της χώρας διεθνώς.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου