Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Γερνάει......η Ευρώπη


Η Ευρώπη γερνάει….αυτό αποκαλύπτουν οι δημογραφικές έρευνες, σύμφωνα με τις οποίες ο μέσος όρος ζωής του Ευρωπαίου είναι 76 χρόνια για τους άνδρες και 82 για τις γυναίκες, εν αντιθέσει με την Ασία και την Αφρική, όπου γεννιούνται όλο και περισσότερα παιδιά. Ακολούθως, κατά μέσο όρο στην ΕΕ υπάρχει μια μικρή αύξηση των γεννήσεων με 1,6 παιδιά ανά γυναίκα.

Υποθαλάσσιο μουσείο αγαλμάτων στο Μεξικό




Μια άκρως πρωτότυπη λύση για το περιβαλλοντικό πρόβλημα στην τουριστική περιοχή του Cancun στο Μεξικό, εμπνεύστηκε ο καλλιτέχνης Jason deCaires Taylor, κατασκευάζοντας τεχνητούς υφάλους που αποτελούν μοναδικά έργα τέχνης.
Όλα τα γλυπτά είναι κατασκευασμένα από ασφαλή και φιλικά προς το περιβάλλον υλικά, έτσι ώστε να αντέχουν στις συνθήκες του βυθού και να βοηθούν στην ανάπτυξη της υποθαλάσσιας ζωής.
Αστακοί, άλγη, αγγελόψαρα, φύκια, πολύχρωμα ψάρια, χελώνες, αχινοί, σφουγγάρια, καρχαρίες και πάρα πολλά ακόμη είδη βρίσκουν ένα ζεστό καταφύγιο μέσα στα γλυπτά. Τα έργα έχουν δυνατή και σταθερή δομή, ώστε να μπορούν να κουβαλήσουν πάνω τους θαλάσσιους μικροοργανισμούς, που αποτελούν τη βάση για την περαιτέρω ανάπτυξη της ζωής. Με τον καιρό θα καλυφθούν ολοσχερώς από την υποβρύχια ζωή και θα αποτελέσουν ζωντανά οικοσυστήματα. Ωστόσο, έχουν ήδη καταφέρει να κερδίσουν χρόνο για την αναγέννηση των φυσικών υφάλων, αλλά και να διευρύνουν το ενδιαφέρον των επισκεπτών.

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Για έναν... όμορφο χειμώνα

Ο χειμώνας βρίσκεται πλέον προ των πυλών και οι περισσότεροι από εμάς ανυπομονούμε για τον ερχομό του, καθώς το πολύμηνο καλοκαίρι μας κούρασε λιγάκι. Ωστόσο, αμέσως μόλις τα πρώτα κρύα κάνουν και επίσημα πλέον την εμφάνισή τους, τα σημάδια που αφήνουν πάνω μας είναι εμφανή. Θαμπά και άτονα μαλλιά, δέρμα αφυδατωμένο, αλλά και σκασμένα χείλη και χέρια, είναι μερικά μόνο από όσα ο χειμώνας αφήνει πίσω του ή μάλλον για την ακρίβεια πάνω μας.
Οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, το τσουχτερό κρύο, η υγρασία, οι έντονες εναλλαγές από το κρύο στη ζέστη, ο δυνατός και ξερός αέρας έχουν επιπτώσεις στο δέρμα, το σώμα, τα μαλλιά. Ωστόσο υπάρχουν τρόποι, μικρά μυστικά και συμβουλές που μπορούν να κρατήσουν μακριά τις δυσάρεστες «εκπλήξεις» που κρύβουν οι κρύες ημέρες για την επιδερμίδα μας… γιατί ο χειμώνας μπορεί να είναι όμορφος.
Μαλλιά
Για την καλύτερη φροντίδα και περιποίηση των μαλλιών σας, αλλά και για ένα όμορφο και λαμπερό αποτέλεσμα: