Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Κίνα: Πολύνεκρο τροχαίο με σχολικό λεωφορείο και φορτηγό


Τροχαίο δυστύχημα στη βορειοδυτική Κίνα προκάλεσε το θάνατο 17 παιδιών και δύο ενηλίκων, ανακοίνωσε τοπικός αξιωματούχος.
Το δυστύχημα σημειώθηκε στην κοινότητα Τσινγκγιάνγκ στην επαρχία Γκανσού, σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο και το πρακτορείο Νέα Κίνα.
Το λεωφορείο που μετέφερε παιδιά σε τοπικό παιδικό σταθμό, συγκρούστηκε μετωπικά με μεγάλο φορτηγό, σύμφωνα με φωτογραφία που εμφανίστηκε στην ιστοσελίδα του Εθνικού Ραδιοφώνου της Κίνας.
Έρευνες διεξάγονται για τα αίτια του δυστυχήματος, όμως όπως δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας το σχολικό λεωφορείο που είχε θέσεις για εννιά παιδιά μετέφερε πολλά περισσότερα.
Η πρακτική αυτή είναι συνηθισμένη στην Κίνα. Τον Σεπτέμβριο η αστυνομία εντόπισε μικρό σχολικό λεωφορείο σχεδιασμένο για οκτώ άτομα, στο οποίο επέβαιναν 64 παιδιά και ένας δάσκαλος.
Οι δρόμοι της Κίνας είναι από τους πλέον επικίνδυνους στον κόσμο. Περίπου 200 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους κάθε μέρα σε τροχαία, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία.
Μελέτη Κινέζων και Αμερικανών ερευνητών στις αρχές του 2011 για λογαριασμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας αποκάλυψε ότι τα θανατηφόρα τροχαία στην Κίνα είναι διπλάσια από αυτά που επισήμως ανακοινώνονται.
ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου