Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Η πρώτη οθόνη αφής από... πάγο



Η η Φινλανδική εταιρεία κινητής τηλεφωνίας κατασκεύασε την πρώτη οθόνη αφής από πάγο παγκοσμίως. Χρησιμοποίησαν έναν τόνο πάγο τον οποίο έκοψαν σε κύβους και τους γυάλισαν με ζεστό αέρα. Στην συνέχεια πρόβαλαν υπεριώδες φως στην παγωμένη “οθόνη” και ένας υπολογιστής εντοπίζει τις κινήσεις των χεριών του χρήστη και από μία δεύτερη συσκευή projector προβάλει χρωματα πάνω στην οθόνη. Η εταιρεία θεωρεί οτι είναι πολύ διασκεδαστικό, ωστόσο είναι αδύνατο να χρησιμοποιηθεί οπουδήποτε νοτιότερα από τις σκανδιναβικές χώρες.

Για τους απαιτητικούς του ήχου



Επιτέλους η αγορά των speaker - dock βρήκε έναν άξιο ανταγωνιστή. Η διάσημη εταιρεία Bang & Olufsen που ειδικεύεται στο “όμορφο & ακριβό” με υψηλές αποδόσεις στα προϊόντα της, μπήκε δυναμικά στην iPod dock market με το Beosound 8.

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

On - line... χρυσές δουλειές!


Ολοένα και περισσότεροι Έλληνες στρέφονται σήμερα στο ηλεκτρονικό εμπόριο, εγκαταλείποντας τους παραδοσιακούς τρόπους αγοράς προϊόντων. Η νέα αυτή τάση έχει μάλιστα εκτοξεύσει την συνολική αξία των ηλεκτρονικών αγορών, που πραγματοποιήθηκαν φέτος στην Ελλάδα, στα 1,4 δις ευρώ, σημειώνοντας έτσι αύξηση 75% σε σχέση με το 2009. Την ίδια στιγμή, ο ετήσιος μέσος όρος αξίας αγορών ανά «on-line» κατάστημα κυμαίνεται στα 1.500 ευρώ.

Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Οι 10 πιο υγιεινές κουζίνες του κόσμου

Το ότι η ελληνική κουζίνα θεωρείται διατροφικά, μια από τις πιο υγιεινές κουζίνες, είναι κάτι που λίγο ή πολύ όλοι γνωρίζουμε, και αυτό γιατί η ελληνική κουζίνα αποτελεί τον πιο «άξιο εκπρόσωπο» της μεσογειακής διατροφής.
Ωστόσο, μέσα από μια έρευνα αμερικανών επιστημόνων, διαιτολόγων και διατροφολόγων, που ασχολούνται με τη προαγωγή της υγείας η επιβεβαίωση για την μεγάλη διατροφική αξία της εθνικής μας κουζίνας, ήρθε για ακόμη μια φορά.
Οι ειδικοί, οι οποίοι και πραγματοποίησαν την έρευνα, βαθμολόγησαν τις δέκα πιο υγιεινές κουζίνες και φυσικά η ελληνική κατέκτησε την πρώτη θέση!

Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Μεταμορφώστε το iPad σε netbook με το Crux 360

Xbox Kinect


Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Έφτασε το φορτίο της οργής


Παρά την πρωτοφανή κινητοποίηση των οικολογικών οργανώσεων, που συνοδεύτηκε από βίαιες συγκρούσεις με την αστυνομία, και μετά από ένα ταξίδι – οδύσσεια πέντε ημερών, τα φορτηγά με τα ραδιενεργά απόβλητα γερμανικών πυρηνικών σταθμών, τα οποία είχαν υποβληθεί σε επεξεργασία στη Γαλλία, έφτασαν τελικά σήμερα το μεσημέρι στον προορισμό τους, στο Γκορλέμπεν της βόρειας Γερμανίας,

Δέντρα εναντίον... κλεφτών!


Η κηπουρική στην υπηρεσία της… αντικλεπτικής προστασίας! Αμερικάνοι ερευνητές υποστηρίζουν ότι μερικά είδη δέντρων, αλλά και ο τρόπος που αυτά είναι φυτεμένα, μπορούν να μειώσουν ή να αυξήσουν τόσο τις κλοπές σε σπίτια και αυτοκίνητα, όσο και τις βίαιες επιθέσεις κατά ανθρώπων. Σύμφωνα με τη σχετική έρευνα, τα μεγάλα και αραιά φυτεμένα δέντρα συσχετίζονται με μια μείωση στις κλοπές και τις άλλες εγκληματικές συμπεριφορές, ενώ τα πυκνά και μικρά δέντρα, ευνοούν την εγκληματικότητα. Αντίθετα, τα πολλά μικρότερα δέντρα, που είναι φυτεμένα κοντά το ένα στο άλλο, εμποδίζουν τη θέα και επιτρέπουν σε ένα κλέφτη ή άλλο εγκληματία να βρει καταφύγιο.

Οι πύργοι της... ευημερίας


Το «4 Towers» είναι ένα συγκρότημα 4 πύργων που θα κατασκευαστεί στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Σχεδιασμένο από την TVS , το κατασκευαστικό megaproject αναμένεται ν΄ αποτελέσει το νέο ορόσημο για το Ντουμπάι, ενώ θα ολοκληρωθεί το 2014. Η κατασκευή τους αναπαραστά την κίνηση των κεριών και οι 4 πύργοι συμβολίσουν την ελπίδα, την αρμονία, την ανάπτυξη και τις ευκαιρίες.

«Έξυπνο» χάπι - παρακολούθησης της υγείας


Στην καταγραφή της εξέλιξης της υγείας του οργανισμού αποσκοπεί ένα χάπι με ενσωματωμένο τσιπάκι, το οποίο έχει κατασκευαστεί από την ελβετική φαρμακοβιομηχανία Novartis και τους επόμενους μήνες αναμένεται να ζητήσει έγκριση από τις αρμόδιες ρυθμιστικές Αρχές.

Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Buzz Player

Δείτε ταινίες στο iPhone με τους υπότιτλους στα ελληνικά! Το Buzz application για το iPhone είναι ένα multimedia Player το οποίο υποστηρίζει πολλά από τα δημοφιλή audio και video codecs καθώς επίσης και πολλά file formats  .

Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Ανακαλύφθηκε ο μηχανισμός της "μπλόφας"


Το νευρωνικό «αποτύπωμα» στον εγκέφαλο, το οποίο είναι υπεύθυνο για την ικανότητα των ανθρώπων να «μπλοφάρουν», να παρουσιάζουν δηλαδή μια ψευδή εικόνα του εαυτού τους και των σκέψεών τους, με τελικό σκοπό να εξαπατήσουν τον συνομιλητή τους, υποστηρίζουν ότι ανακάλυψαν για πρώτη φορά αμερικανοί νευροεπιστήμονες.

Τα αποτελέσματα της σχετικής μελέτης, που διεξήχθη υπό τον Ριντ Μόνταγκιου του Ιατρικού Κολλεγίου Μπέιλορ του Χιούστον (Τέξας), δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό PNAS της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ, σύμφωνα με το BBC και τους «Times» της Νέας Υόρκης. Τώρα, οι ερευνητές εκτιμούν ότι η ανακάλυψη αυτού του ιδιαίτερου «ίχνους» εγκεφαλικής δραστηριότητας, που «χρησιμοποιούν» οι άνθρωποι όταν επιχειρούν να ξεγελάσουν τον αντίπαλό τους, μπορεί να βοηθήσει στην καλύτερη κατανόηση του τι συμβαίνει στο μυαλό των ατόμων με νοητικές διαταραχές, όπως ο αυτισμός.

Το γρηγορότερο αυτοκίνητο στον κόσμο


Το γρηγορότερο αυτοκίνητο αυτή τη στιγμή στον κόσμο, σύμφωνα με το βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες, είναι το SSC (Shelby Super Cars) Ultimate Aero. Με τελική ταχύτητα τα 411,2 χιλιόμετρα ανά ώρα και με έναν 6.8λιτρο twin-turbo V8 κινητήρα, με τον οποίο η απόδοση του αγγίζει τα 1.350 άλογα, το SSC αποτελεί ένα τεχνολογικό θαύμα στο χώρο της αυτοκίνησης. Η εταιρία που είναι υπεύθυνη για τη κατασκευή του είναι η Shelby, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι για να αποκτήσει κανείς το SSC Ultimate Aero II θα χρειαστεί να καταβάλει το ποσό του ενός εκατομμυρίου δολαρίων.

Τσούχτρες εναντίον... καρκίνου


Για τη διάγνωση καρκίνου, κρυμμένου βαθιά μέσα στο ανθρώπινο σώμα, μπορούν να χρησιμοποιηθούν φωσφορίζοντα κύτταρα από τσούχτρες. Σύμφωνα με τους επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Γιόρκ κατά τη διαδικασία χρησιμοποιείται η πράσινη φωσφορίζουσα πρωτεΐνη που κάνει τις τσούχτρες να λάμπουν στο σκοτάδι και η οποία μπορεί να ενσωματωθεί στα καρκινικά κύτταρα επιτρέποντας τον εντοπισμό τους με τη χρήση μιας ειδικής κάμερας.

Ο επικεφαλής της ομάδας καθηγητής Norman Maitland, θεωρεί ότι η μελέτη θα φέρει επανάσταση στον τρόπο που διαγιγνώσκονται ορισμένοι τύποι καρκίνου. Όπως ανέφερε στο ειδησειογραφικό δίκτυο BBC, ο καρκίνος που βρίσκεται σε βάθος μέσα στο σώμα είναι δύσκολο να εντοπιστεί σε πρώιμο στάδιο και η έγκαιρη διάγνωση είναι εξαιρετικά σημαντική για την επιτυχημένη θεραπεία κάθε μορφής καρκίνου.

“Αναπτύξαμε μια διαδικασία ενσωμάτωσης πρωτεϊνών προερχόμενων από τα φωσφορίζοντα κύτταρα της τσούχτρας στα ανθρώπινα καρκινικά κύτταρα. Στη συνέχεια όταν φωτίσουμε τον ιστό, μια ειδική κάμερα εντοπίζει αυτές τις πρωτεΐνες καθώς φωτίζονται, καταδεικνύοντας που βρίσκονται οι καρκινικοί όγκοι”.

Ιοί που εμπεριέχουν τις πρωτεΐνες προγραμματίζονται να προσαρτηθούν σε μικροσκοπικές δέσμες καρκινικών κυττάρων που είναι διασκορπισμένες σε ολόκληρο το σώμα και είναι πολύ μικρές για να εντοπιστούν με τις κλασικές τεχνικές σάρωσης. Αλλά οι ιοί αναπτύσσονται και κατά τη διαδικασία αυτή παράγουν όλο και περισσότερη από τη φωσφορίζουσα πρωτεΐνη. Με την ενεργοποίηση μιας ειδικά σχεδιασμένης κάμερας οι πρωτεΐνες φωτίζονται και μπορούν να εντοπιστούν τα καρκινικά κύτταρα, εξηγεί ο Maitland.

Σύμφωνα με την ομάδα η διαδικασία θα είναι έτοιμη για κλινικές δοκιμές μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, αν η έρευνα συνεχιστεί σύμφωνα με το πρόγραμμα. Ένα από τα προβλήματα, αναφέρει ο επικεφαλής της, ενδέχεται να είναι η διαθεσιμότητα των εξειδικευμένων καμερών. Μια αμερικανική εταιρεία είναι η μοναδική μέχρι στιγμής που έχει σχεδιάσει και κατασκευάσει ένα σύστημα κάμερας που επιτρέπει τον εντοπισμό των πρωτεϊνών της τσούχτρας με την απαιτούμενη ευκρίνεια τόσο βαθιά μέσα στο σώμα. Ο συγκεκριμένος εξοπλισμός κοστίζει περίπου 500.000 λίρες και ο καθηγητής Maitland συγκεντρώνει αυτή τη στιγμή τα χρήματα για την αγορά του.

Έτοιμος για εκτόξευση ο Robonaut 2


Άυριο το βράδυ αναχωρεί για τη νέα του κατοικία, τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, ο πρώτος ανθρωποειδής ρομποτικός αστροναύτης. Ένα μικρό θαύμα της μηχανικής και της ηλεκτρονικής, ο Robonaut 2 θα αντικαταστήσει τους ανθρώπινους συναδέλφους του στις πιο ανιαρές και επικίνδυνες διαστημικές εργασίες. Το ρομπότ, προϊόν μιας ασυνήθιστης συνεργασίας ανάμεσα στη NASA και τη General Motors, περιμένει την εκτόξευση αποθηκευμένο στο χώρο φόρτωσης του διαστημικού λεωφορείου Discovery. Εφόσον ο Robonaut εγκλιματιστεί χωρίς προβλήματα στο περιβάλλον μηδενικής βαρύτητας, θα μπορούσε να αναλάβει τις εργασίες καθαριότητας, να πραγματοποιεί πολύωρες εξωτερικές εργασίες, να αντιμετωπίζει τοξικές διαρροές και πυρκαγιές, ή τουλάχιστον να βοηθά τους ανθρώπινους συναδέλφους του.

Ένα δώρο από τη μητέρα στο παιδί...

"Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού"

Απόλυτο δικαίωμα κάθε νεογέννητου παιδιού και χρέος κάθε νέας μητέρας.
Ο θηλασμός αποτελεί το πρώτο και ίσως το σπουδαιότερο «δώρο» της μητέρας στο παιδί. Ο θηλασμός είναι αυτός που «θωρακίζει» το μωράκι σας με όλα εκείνα τα πολύτιμα συστατικά, απαραίτητα για την ενδυνάμωση του οργανισμού του, ενώ πολλά από τα οφέλη του θα το συντροφεύσουν για μια ολόκληρη ζωή, προστατεύοντάς το από πολλές ασθένειες και νοσήματα.
Η εβδομάδα που διανύουμε -1 με 7 Νοεμβρίου- είναι η φετινή εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού, και με αφορμή αυτήν αξίζει να δώσουμε στον μητρικό θηλασμό την προσοχή που του αξίζει. Γιατί σίγουρα οι περισσότερες μητέρες που δεν θήλασαν τα μωρά τους ή ακόμα και να το έκαναν σταμάτησαν μετά από μερικές εβδομάδες, αν γνώριζαν τι θα μπορούσαν να προσφέρουν στα παιδιά τους, θα είχαν πράξει διαφορετικά.