Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Angrybirds Android

Το παιχνίδι που έκανε ρεκόρ πωλήσεων στο App store της Apple ήρθε στο Android Market δωρεάν. Τις 3 πρώτες ώρες έκανε 7.000 download!

Προεδρικό αυτόγραφο στο iPad

Η υπογραφή του Μπάρακ Ομπάμα στο iPad. Δείτε και το βίντεο:

Έχετε μήνυμα από την... Αστυνομία!



Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Όταν η φυσική συναντά τη δεξιοτεχνία


Ισορροπώντας μεταξύ των νόμων της φυσικής και της ανθρώπινης δεξιοτεχνίας, ο Dean Potter πραγματοποίησε μια άκρως επικίνδυνη και εντυπωσιακή φιγούρα στο Taft Point στην Καλιφόρνια. Ως γνωστόν, οι ακροβάτες ελέγχουν αρκετά καλά το φαινόμενο των αυτόματων εξισορροπητικών κινήσεων.

"Τζελ" για αντισύλληψη


Τέλος στις ανεπιθύμητες τυπικές παρενέργειες του αντισυλληπτικού χαπιού, όπως η αύξηση του βάρους και η ακμή, φιλοδοξεί να δώσει ένα νέο «τζελ» που απλώνεται στο δέρμα μια φορά τη μέρα και απελευθερώνει μέσα στον οργανισμό ορμόνες, οι οποίες εμποδίζουν την εγκυμοσύνη με τον ίδιο τρόπο που κάνει και το κοιν’ο χάπι.

Νέο εμβόλιο για την πολιομυελίτιδα


Τη μείωση των κρουσμάτων της νόσου της πολιομυελίτιδας έως και 90% «επιτυγχάνει» ένα νέο εμβόλιο, σύμφωνα με την έγκριτη ιατρική επιθεώρηση «The Lancet». Όπως δείχνουν τα έως τώρα στοιχεία το νέο εμβόλιο είναι πολύ πιο δραστικό και αποτελεσματικό από αυτό που χρησιμοποιείται σήμερα.

Νανόπουλος:" Τα πειραματικά αποτελέσματα του LHC αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον"


Στα μυστικά του μεγαλύτερου πειράματος βασικής έρευνας που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ «μύησε» το κοινό ο διακεκριμένος Καθηγητής Φυσικής του Texas A&M University Δημήτρης Νανόπουλος, στο πλαίσιο ομιλίας με θέμα «Η Σκοτεινή Ύλη και ο Μεγάλος Επιταχυντής (LHC) του CERN», που διοργανώθηκε από το Ίδρυμα Ευγενίδου.

Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Ιστορικά ντοκουμέντα από το βιβλίο "Σελίδες Δόξης"


Του Αντώνη Κολιάτσου

Την Πέμτη 28/10/2010, θα γιορτάσουμε τα 70 χρόνια του μεγάλου «ΟΧΙ» και την εποποιία , που ο Έλληνας φαντάρος πραγματοποίησε στα κακοτράχαλα βουνά της Βορείου Ηπείρου.
Γυρίζοντας  τη μηχανή του χρόνου 70 χρόνια πίσω, στον Οκτώβριο του 1940, παραθέτουμε, «επετειακή αδεία», τα πιο κάτω δημοσιογραφικά ενθυμήματα  τα οποία πέρα από το  «εφημεριδο-γραφικό» ενδιαφέρον  που ενδεχομένως παρουσιάζουν, πιστεύουμε πως είναι χρήσιμο να τα πληροφορηθούν οι νεότερες γενιές και να τα θυμηθούνε οι παλαιότερες.

Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

"Μην το τρώς... δεν σου κάνει καλό"

Η παιδική παχυσαρκία αποτελεί μια από τις σοβαρότερες προκλήσεις της δημόσιας υγείας στον 21ο αιώνα, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Τα ποσοστά υπέρβαρων παιδιών στη χώρα μας αυξάνονται δραματικά τα τελευταία χρόνια, γεγονός που καθιστά επιτακτική ανάγκη την άμεση δραστηριοποίηση όλων μας στον τομέα της ενημέρωσης και της πρόληψης.
Κινούμενοι προς αυτή την κατεύθυνση τα μέλη της Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης SciCo ξεκίνησαν την πανελλήνια περιοδεία τους «Υγεία εν γνώσει». Πρόκειται για μια σειρά θεατρικών παραστάσεων, που ανεβαίνουν σε σχολεία της χώρας, με σκοπό την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των μαθητών σε θέματα διατροφής.

Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Όταν η φύση έχει τη λύση...

Η φύση αποτελεί το μεγαλύτερο φαρμακείο. Κρύβει μέσα της τα πιο μεγάλα μυστικά ομορφιάς και υγείας, προτείνοντας για κάθε πρόβλημα, μια λύση. Τα περισσότερα μυστικά ομορφιάς, υγείας αλλά και ευεξίας βρίσκονται κρυμμένα μέσα στα βότανα, τα αυτοφυή δηλαδή φυτά που συναντάμε σε αφθονία στους καλλιεργημένους αγρούς. Ιδίως στη χώρα μας συναντά κανείς πλήθος βοτάνων που εκτός από υπέροχη γεύση και άρωμα έχουν και πολλές ευεργετικές ιδιότητες.
Ο «Α.Τ.» ξεχώρισε κάποια από αυτά και σας παρουσιάζει «άγνωστες» και μη πτυχές των αγαπημένων μας βοτάνων.

Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Το αρχαιότερο...βάλσαμο!


«Τράπεζα» βιταμινών θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το φυτό ιπποφαές, καθώς συγκεντρώνει περισσότερα από 190 θρεπτικά συστατικά, τα οποία συμβάλλουν στη συνολική υγεία και ευεξία του οργανισμού.
Μάλιστα ανήκει στην κατηγορία των «υπερτροφών» ή αλλιώς super foods, όπως η σπιρουλίνα, η αλόη κ.α. Περιέχει τις περισσότερες βιταμίνες, μερικές από τις οποίες σε μεγάλες συγκεντρώσεις, όπως η C, καθώς και μεταλλικά στοιχεία. Οι πολύτιμες ουσίες του ιπποφαούς έχουν ισχυρή αντιοξειδωτική δράση αλλά το αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό του είναι ότι παρουσιάζει τη μεγαλύτερη περιεκτικότητα φυτικών λιπαρών οξέων, που έχει ανακαλυφθεί μέχρι σήμερα, και αποτελεί την καλύτερη πηγή πρόσληψης Ω3, Ω6, Ω7 και Ω9, τα οποία ο οργανισμός αδυνατεί να τα συνθέσει.

Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Ο "Αδέσμευτος Τύπος" δυναμώνει και ανανεώνεται




Σήμερα στην εφημερίδα μας, έγινε μια ευρεία σύσκεψη στην οποία ο εκδότης και διευθυντής Δημήτρης Ρίζος, μας ανακοίνωσε ότι ο Αδέσμευτος της Κυριακής και του Σαββάτου γίνονται ένα φύλλο και πλέον σε λίγες μέρες θα κυκλοφορήσει ο Αδέσμευτος του Σαββατοκύριακου. Αμέσως άρχισαν να διαρρέουν -ηθελημένα- ότι ο Αδέσμευτος Τύπος κλείνει. Μάλιστα κάποιοι έγραφαν στα μπλοκ τους ότι κλείνει ο καθημερινός Αδέσμευτος. Στους υπηρέτες της κίτρινης δημοσιογραφίας δεν απαντάμε...

Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Μέτριο, γλυκό ή σκέτο...???

Αποτελεί την αγαπημένη, καθημερινή συνήθεια εκατομμυρίων ανθρώπων ανά τον κόσμο. Η ιδιαίτερη μυρωδιά του είναι αναπόσπαστα συνδεδεμένη με το ξεκίνημα της μέρας μας, ενώ η ξεχωριστή του γεύση του έχει συντροφεύσει δεκάδες στιγμές της ζωής μας. Ο λόγος για το δημοφιλέστερο και πιο αγαπημένο ρόφημα όλων, τον καφέ.
Από πού όμως προήλθε ο καφές και ποια η ιστορία του έως ότου φτάσει να γίνει κομμάτι της ζωής μας;