Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

Στο φως το ανάκτορο του Οδυσσέα στην Ιθάκη


Της Σόνιας Μαγγίνα


Ο Οδυσσέας χρειάστηκε δέκα ολόκληρα χρόνια για να βρει την Ιθάκη του, την Ιθάκη του Ομήρου αλλά και του Καβάφη, αλλά δυο ακαταπόνητοι αρχαιολόγοι αντιμέτωποι με χίλιες-μύριες δυσκολίες, χρειάστηκαν δεκαέξι ολόκληρα χρόνια επίπονων και επίμονων ανασκαφών ώστε να φτάσουν στην ανακοίνωση της μεγάλης ανακάλυψής τους: το ομηρικό παλάτι του Οδυσσέα, το ανάκτορο όπου τον περίμενε η πιστή του Πηνελόπη αποφεύγοντας συστηματικά τους επίδοξους μνηστήρες.

Ο Χίτλερ είχε εβραϊκές και αφρικανικές ρίζες, υποστηρίζει η "Τέλεγκραφ"


Ο Αδόλφος Χίτλερ πιθανώς είχε εβραϊκές και αφρικανικές ρίζες, έδειξαν εξετάσεις στο DNA συγγενών του δικτάτορα της Γερμανίας, ο οποίος προκάλεσε τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα Τέλεγκραφ, δείγματα σάλιου που ελήφθησαν από 39 συγγενείς του ηγέτη των Ναζί, έδειξαν πως ο τελευταίος ίσως είχε βιολογικούς δεσμούς με τις φυλές που ήθελε να εξολοθρεύσει.

Ανοικτοί οι αρχαιολογικοί χώροι για την αυγουστιάτικη πανσέληνο


Την αυγουστιάτικη πανσέληνο,που θα πραγματοποιηθεί σήμερα,θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι το επιθυμούν από τους αρχαιολογικούς χώρους της χώρας, οι οποίοι θα παραμείνουν ανοικτοί σήμερα για το σκοπό αυτό. Σύμφωνα με το Υπουργείο Πολιτισμού οι εκδηλώσεις που θα διεξαχθούν σήμερα και οι αρχαιολογικοί χώροι που θα παραμείνουν ανοικτοί είναι ανά περιοχή οι εξής:
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ Κάστρο Μυτιλήνης: Ανοικτό, Προϊστορικός Οικισμός Θερμής: Συναυλία του Ηλία Λιούγκου με τίτλο «κάλαν σελάνναν» σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου, Αρχαιολογικός Χώρος Πολιόχνης: Μουσική εκδήλωση με έντεχνο Ελληνικό Τραγούδι σε συνεργασία με το Δήμο Μούδρου,

Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

Ελάτε να μαγειρέψουμε σωστά


Ο τρόπος που μαγειρεύετε το φαγητό σας μπορεί να επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό το σύνολο των προσλαμβανόμενων θερμίδων, ενώ επιδρά σημαντικά και στην διατροφική αξία της τροφής. Για αυτό το λόγο ακόμη και φαγητά τα οποία θεωρούνται άκρως παχυντικά είναι δυνατό να «κερδίσουν» τη θέση τους στο τραπέζι σας, αν τροποποιήσετε λίγο τον τρόπο παρασκευής τους, έτσι ώστε να μειωθεί το θερμιδικό τους φορτίο. Άλλωστε, όπως επισημαίνουν και οι ειδικοί, δεν υπάρχουν απαγορευμένες τροφές αλλά μόνο λανθασμένοι συνδυασμοί.
Γενικός κανόνας της υγιεινής μαγειρικής είναι ότι όσο λιγότερο λάδι βάζετε στο φαγητό, τόσο λιγότερη ενέργεια (θερμίδες) παίρνετε. Ενδεικτικά, μία κουταλιά λάδι ζυγίζει 15 γραμμάρια και προσφέρει ενέργεια 135 θερμίδων. Ένα κουταλάκι λάδι ζυγίζει 5 γραμμάρια και προσφέρει ενέργεια 45 θερμίδων. Επίσης, καλό είναι το λάδι να μην μαγειρεύεται αλλά να το προσθέτετε ωμό στο πιάτο σας κατά το σερβίρισμα.

Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

Τα 5 πιο σπάνια ζώα του κόσμου...

Η φύση τελικά δεν σταματά ποτέ να μας εκπλήσσει!
Εκείνη είναι που δημιουργεί, τα πιο όμορφα, τα πιο περίεργα και τα πιο σπάνια πράγματα. Τα δημιουργήματα της φύσης δεν μπορούν να συγκριθούν με κανένα άλλο δημιούργημα! Και το πιο εντυπωσιακό από όλα είναι η απόλυτη αρμονία με την οποία τα δημιουργεί. Τίποτα δεν γίνεται τυχαία… Όλα έχουν κάποιο λόγο και σκοπό. Ο «Α.Τ.» έψαξε και βρήκε τα 5 πιο σπάνια και πιο αλλόκοτα ζώα του πλανήτη και σας τα παρουσιάζει..

Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

Δηλώσεις Σταϊκούρα περί ανακολουθιών της Κυβέρνησης





Τρεις ανακολουθίες της Κυβέρνησης για την Οικονομία μέσα σε διάστημα δύο μηνών καταγγέλλει η ΝΔ. Με δήλωσή του σχετικά με την υστέρηση εσόδων, ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας επισήμανε:
1. Γιώργος Παπακωνσταντίνου, 22 Μαΐου: «Δεν έχω λόγο να πιστεύω ότι θα έχουμε υστέρηση στα έσοδα».

Κροκόδειλος κάνει μπάνιο σε νερά της Κύπρου;Αμάν!




Κροκοδείλια… πασαρέλα στο φράγμα του Καλοπαναγιώτη στην Κύπρο, σύμφωνα με αναφορές κατοίκων! Φαίνεται πως ο καύσωνας έκανε το αν μη τι άλλο ασυνήθιστο για την περιοχή «ζωάκι» να χάσει τα… νερά του.

Νέο φραστικό επεισόδιο σε σούπερ μάρκετ κατά πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ σε πανέμορφο νησί των Ιονίων

Ολοένα και πληθαίνουν το τελευταίο διάστημα τα φραστικά και όχι μόνο επεισόδια κατά πολιτικών οι οποίοι γιουχάρονται από τους πολίτες είτε όταν ψωνίζουν σε σουπερ μαρκετ είτε όταν τρώνε σε μια ταβέρνα. Το πλέον πρόσφατο περιστατικό έγινε στην Κεφαλονιά και το αναδημοσιεύουμε όπως το μετέδωσε το http://kefaloniapress.gr

Σάββατο 14 Αυγούστου 2010

Σχεδιάζοντας το μέλλον

Του Άρη Κολομβάτσου

Περίπου 25.000 άνθρωποι πεθαίνουν καθημερινά από την πείνα σε όλο τον πλανήτη. Τουλάχιστον 100 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως είναι άστεγοι. Περίπου 800 εκατομμύρια άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση σε καθαρό νερό. Σε απόλυτη φτώχεια ζουν 1,7 δισεκατομμύρια άνθρωποι στον πλανήτη. Δεν είναι δύσκολο να διαπιστώσει κανείς οτι ζούμε σε ένα τετριμμένο και ταυτόχρονα απάνθρωπο κοινωνικό σύστημα, όπου τα αγαθά και οι υπηρεσίες προσφέρονται σε λίγους. Η οικονομική κρίση που ζούμε σήμερα γνωρίζουμε όλοι οτι είναι μια επαναλαμβανόμενη κατάσταση που δυστυχώς γίνεται χειρότερη κάθε φορά.

Υπάρχει όμως τρόπος να ανατρέψουμε την κατάσταση; Υπάρχει λύση; Υπάρχει εναλλακτική πρόταση; Τι θα σκεφτόσασταν αν κάποιος σας έλεγε ότι υπάρχει τρόπος να σταματήσουν οι πόλεμοι, να μην είναι κανείς φτωχός, να έχουν όλοι στέγη και τροφή, ρούχα, ιατρική περίθαλψη και εκπαίδευση;

Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010

Γυμναστείτε με ασφάλεια, όπου και όποτε θέλετε, υπό την καθοδήγηση του προσωπικού σας γυμναστή

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πόσα χρήματα έχετε ξοδέψει για συνδρομές σε γυμναστήρια, που πήγατε ελάχιστες φορές, για όργανα γυμναστικής, που αγοράσατε και τώρα «κοσμούν» χώρους του σπιτιού σας;

Οι λόγοι που δεν επέτρεψαν στις προσπάθειές σας να τελεσφορήσουν σίγουρα είναι πολλοί και διαφορετικοί. Τις περισσότερες φορές όμως, ξεκινάμε να αλλάξουμε τη φυσική μας κατάσταση χωρίς να έχουμε σωστό προγραμματισμό, έτσι ώστε να δούμε τα πρώτα ενθαρρυντικά αποτελέσματα