Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

Τι αλλάζει με το νέο ασφαλιστικό-Ολες οι ρυθμίσεις με πίνακες στον «Α.Τ»

Μείωση συντάξεων θα έχουν από το 2011 όλοι όσοι πρόκειται να εξέλθουν του εργασιακού βίου. Άλλος λίγο άλλος περισσότερο, θα υποστούν τις περικοπές που έρχονται με το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Ήλιος... φίλος ή εχθρός?

Το καλοκαίρι έχει «μπει» για τα καλά, οι θερμοκρασίες συνεχώς ανεβαίνουν και οι περισσότεροι προσπαθούν να ξεκλέψουν έστω και λίγο χρόνο για μια βουτιά στην πιο κοντινή παραλία!
Ωστόσο, όπως κάθε χρόνο, στις αρχές του καλοκαιριού σκεφτόμαστε λίγο περισσότερο τη διατροφή μας από ό,τι όλη την υπόλοιπη χρόνια. Είτε γιατί νιώθουμε μια μικρή αμηχανία όταν σκεφτόμαστε τις πρώτες εμφανίσεις μας στην παραλία είτε γιατί τους καλοκαιρινούς μήνες, που οι θερμοκρασίες «χτυπάνε» κυριολεκτικά κόκκινο, η όρεξή μας για φαγητό μειώνεται και οι περισσότεροι τείνουμε να επιλέγουμε πιο ελαφριά και δροσιστικά γεύματα.

Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Κόντρα στο δημοκρατικό μας σύστημα το ΠΑΜΕ, αδύνατη η κυβέρνηση να το αντιμετωπίσει

Της Κατερίνας Πρίφτη

Τα όρια του δημοκρατικού συστήματος δοκιμάζει το ΠΑΜΕ συνεχίζοντας να επενδύει στην «πολιτική» που καταφέρει αλλεπάλληλα πλήγματα σε όλους τους τομείς της οικονομίας και πρωτίστως στη ναυτιλία και τον τουρισμό. Μέλη του ΠΑΜΕ «αλώνιζαν» χθες στο λιμάνι του Πειραιά αγνοώντας επιδεικτικά την δικαστική απόφαση που είχε κρίνει παράνομη την 24ωρη απεργία την οποία είχαν προκηρύξει δύο ναυτεργατικά σωματεία.

Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Χαμηλές πτήσεις με το... iPhone


To τηλεκατευθυνόμενο ελικόπτερο Parrot AR.Drone κυκλοφορεί τον Σεπτέμβριο στις Ηνωμένες Πολιτείες και το κόστος του θα είναι 299 δολ. ΗΠΑ! Δείτε το Βίντεο!

Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

Το "φυτό της Ιατρικής"

Το έχουν αποκαλέσει φυτό θαύμα, φυσικό θεραπευτικό και «φυτό της ιατρικής». Η Αλόη είναι ένα φυτό πολλών εκπλήξεων που τα τελευταία χρόνια γίνεται όλο και πιο συχνά λόγος για τις ευεργετικές του ιδιότητες.
Ευδοκιμεί στα θερμά και ξηρά κλίματα και αν και από πολλούς θεωρείται κάκτος στην πραγματικότητα είναι μέλος της οικογένειας των κρίνων.


Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

Η σελίδα των μικρών τετράποδων φίλων μας...

Αυτή η αγάπη είναι πολύ…. γλυκιά!!!
Ένα φιλάκι στη μύτη του μικρού piggy το αποδεικνύει.
Η μια ψυχούλα κοντά στην άλλη για να μας δώσουν το μάθημα..
«Τα παιδιά ξέρουν να αγαπούν και τα ζώα να αναγνωρίζουν.»

Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

Στείλτε τη φωτογραφία σας στο... διάστημα!


Μπορεί ελάχιστοι άνθρωποι στο κόσμο να έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στο διάστημα, όμως ένα νέο πρόγραμμα της NASA προσφέρει τώρα τη δυνατότητα σε όλους τους λάτρεις του διαστήματος, να «βρεθούν» εκεί, αν όχι οι ίδιοι, έστω η… φωτογραφία τους!

Ιδού το iPhone 4!

Βγαίνει σε μαύρο και λευκό, 16 ή 32GB και είναι 24% πιο λεπτό. 40% περισσότερη ομιλία που μεταφράζεται σε 7 ώρες ομιλίας, 6 ώρες 3G Browsing, 10 ώρες WiFi, 10 ώρες βίντεο, 40 ώρες μουσική, 300 ώρες αναμονή. Διαθέτει επίσης HD Video, 720p στα 30fps, Video editing (iMovie). Camera 5Megapixel, Illuminated Sensor, 1,75 micron pixel size, 5x Digital Zoom, Tap Autofocus και LED Flash. MicroSIM, Front Camera, Back Camera, μεταλλικό περίβλημα που είναι η κεραία, οθόνη Retina 3,5", 960x640 ανάλυση, 800:1 αντίθεση.

Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

Το πρόγραμμα και τα εξεταστικά κέντρα των ειδικών μαθημάτων

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων για τους αποφοίτους Λυκείου (ΓΕΛ-ΕΠΑΛ κλπ) και τους κατόχους πτυχίου Β΄ κύκλου ΤΕΕ, θα διενεργηθούν από 24 Ιουνίου μέχρι και 2 Ιουλίου στα παρακάτω εξεταστικά κέντρα και με βάση το αναλυτικό πρόγραμμα εξετάσεων που έχει ανακοινωθεί.

Το νέο iPhone!!!

Σε λίγες ώρες (σήμερα στις 8 ώρα Ελλάδος) ξεκινά η παρουσίαση του νέου iPhone. 
Η Apple,  ξεκινάει το WWDC (Apple Worldwide Developers Conference 2010) όπου και θα παρουσιαστεί το δημοφιλές κινητό τηλέφωνο. 

Την Παρασκευή 11 Ιουνίου η διάλεξη του Jacque Fresco


Ο κοινωνικός σχεδιαστής και ιδρυτής του «Σχεδίου Αφροδίτη» Jacque Fresco, το έργο του οποίου παρουσιάστηκε μέσα από το βραβευμένο ντοκιμαντέρ «Zeitgeist: Addendum» το 2008, θα επισκεφτεί αυτή την εβδομάδα τη χώρα μας, στα πλαίσια της Παγκόσμιας Περιοδείας Venus Project World Lecture Tour.

Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Η βιομηχανική αλιεία αδειάζει τις ελληνικές θάλασσες


Η βιομηχανική αλιεία αδειάζει τις ελληνικές θάλασσες from Archipelagos, IMC on Vimeo.

Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

Τα 800 Δημοτικά σχολεία με το ανανεωμένο πρόγραμμα






Ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας τα 800 Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία που θα λειτουργήσουν από το επόμενο σχολικό έτος (2010-11) με ενιαίο αναμορφωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα και αγγλικά από την πρώτη τάξη του Δημοτικού. Πρόκειται για τα: