Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Τα 5 κατασκευαστικά "θαύματα"

Μεγάλη Τετάρτη σήμερα και εκατομμύρια πιστοί ανά την υφήλιο ετοιμάζονται να γιορτάσουν το υπέρτατο θαύμα της Χριστιανικής θρησκείας, την Aνάσταση του Ιησού Χριστού. Πέρα όμως από όσα αναγνωρίζει ως θαύματα η εκκλησία, υπάρχουν και αυτά τα οποία έχει κατασκευάσει… ανθρώπινο χέρι. Ο «Α.Τ.» σας παρουσιάζει σήμερα 5 κατασκευαστικά «θαύματα» της σύγχρονης εποχής. Θαύματα που μπορεί να μην έχουν την «μυσταγωγία» των αντίστοιχων θρησκευτικών, τίθενται όμως στην υπηρεσία της τεχνολογικής ανάπτυξης και αναμφίβολα εντυπωσιάζουν.

ΓΕΦΥΡΑ ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ
Περισσότερα από εκατό χρόνια έχουν περάσει από τη στιγμή που ο τότε Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Χαρίλαος Τρικούπης, οραματίσθηκε τη γεφύρωση των τριών χιλιομέτρων που χωρίζουν το Ρίο από το Αντίρριο. Σύμφωνα με National Geographic η εν λόγω κατασκευή συγκαταλέγεται σε ένα από τα θαύματα του σύγχρονου κόσμου. Ειδικοί παγκοσμίου κύρους από τη Γαλλία και την Ελλάδα συνεργάστηκαν για να σχεδιάσουν αυτό το υψηλής τεχνολογίας έργο, τη μεγαλύτερη σε μήκος καλωδιωτή γέφυρατου κόσμου, με συνεχές κατάστρωμα 2.252 μέτρων. Το μήκος της λοιπόν αγγίζει τα τρία χιλιόμετρα, το βάθος του νερού ξεπερνά τα 60 μέτρα, ο σταθερός πυθμένας βρίσκεται βαθιά κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, ενώ έπρεπε να περάσει πάνω από ένα ενεργό σεισμογόνο ρήγμα. Η Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου έχει κατασκευαστεί ώστε να αντέχει σε πρόσκρουση δεξαμενόπλοιου 180.000 τόνων, σε ταχύτητα ανέμου 250 χλμ./ώρα και σε σεισμό μεγαλύτερου των 7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

"Βάλσαμο" για τον οργανισμό η νηστεία!


Η περίοδος της νηστείας μπορεί να έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό ωστόσο οι περισσότεροι από μας ακολουθούν την συγκεκριμένη δίαιτα μόλις από χθες. Η συνήθεια αυτή πέρα από την θρησκευτική της αξία μπορεί να είναι ιδιαίτερα ευεργετική για τον οργανισμό μας καθώς αποτελεί μια ιδανική ευκαιρία για «αποτοξίνωση», με την προϋπόθεση βέβαια ότι ακολουθούμε μια σωστή και ισορροπημένη διατροφή.

Κυριακή 28 Μαρτίου 2010

Τα εξώφυλλα των ψηφιακών περιοδικών


iPad Sunset Mag Cover Spec from Jesse Rosten on Vimeo.
Μια γεύση από το μέλλον στα ψηφιακά περιοδικά. Τα tablet pc ανοίγουν νέους δρόμους και στην αισθητική.

Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010

Νέα γκάφα του George W. Bush ;


Σε πρόσφατο ταξίδι του πολιτικού στην Αϊτή, οι κάμερες του BBC τον «συλλαμβάνουν» να σκουπίζει το χέρι του στο πουκάμισο του Bill Clinton αμέσως μετά την χειραψία του με έναν πολίτη.

Η ώρα της Γης


Το Σάββατο 27 Μαρτίου 2010 στις 20.30 το βράδυ σβήνουμε ΟΛΟΙ τα φώτα για μια ώρα και μεταδίδουμε το μήνυμα για την αναγκαιότητα καταπολέμησης της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Το iPhone στο πεδίο μάχης




Ο στρατός των ΗΠΑ συζητά με την Apple για νέες τεχνολογίες στην υπηρεσία των στρατιωτών. Η συνάντηση έγινε στις αρχές Μαρτίου και στόχος είναι να χρησιμοποιηθούν λύσεις από τον καταναλωτικό τομέα συμπεριλαμβανομένης και της portable σειράς της Apple.

Η Rapishare κλείνει τους πειρατικούς λογαριασμούς

Μέτρα κατά του παράνομου download λαμβάνει η Rapidshare και κλείνει τους λογαριασμούς χρηστών που κάνουν upload ή download παράνομο περιεχόμενο. Μάλιστα διάφορα torrent site αναφέρουν οτι η Rapidshare κρατάει ακόμα και τις διευθύνσεις IP των "πειρατών" για νομικούς λόγους.

Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

Google China

Αποχώρησε η GOOGLE από την Κίνα. Οι κινέζοι θα εξυπηρετούνται μέσω του Χονγκ Κονγκ, όπου δεν υπάρχει λογοκρισία.


Ο αμερικανικός κολοσσός του διαδικτύου Google ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει να λογοκρίνει τη κινεζική μηχανή αναζήτησης Google.cn και ότι οι "κυβερνοναύτες" θα μπορούν πλέον να χρησιμοποιήσουν την ιστοσελίδα της στο Χονγκ Κονγκ, Google.hk.

H Google διευκρίνισε ότι θα συνεχίσει την έρευνα και το αναπτυξιακό έργο στην Κίνα και θα διατηρήσει τη λειτουργία υπηρεσιών πώλησης στη χώρα αυτή.

... Τίποτα δεν έχει αλλάξει για τον Χάρη και τον Πάνο


Δέκα χρόνια μετά από την τελευταία τους συναυλία, ο Χάρης και ο Πάνος ,οι κατά κόσμον Κατσιμιχαίοι συναντήθηκαν μαζί επί σκηνής το περασμένο Σάββατο στο ποδηλατοδρόμιο του ΟΑΚΑ…κι απ’ ότι φαίνεται «τίποτα δεν έχει αλλάξει- έστω κι αν τίποτα δεν είναι όπως παλιά».
Το γήπεδο γέμισε ασφυκτικά, περισσότεροι από δέκα χιλιάδες φίλοι των τραγουδοποιών ήταν εκεί για να τους ακούσουν...

Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

Ηλιακό - Ηλεκτρικό ποδήλατο



Έναν διαφορετικό τρόπο εναλλακτικής οικολογικής μετακίνησης μας προτείνει ο καθηγητής Μιχάλης Τζώρτζης, εμπνευστής και σχεδιαστής του «Ηλιακού – Ηλεκτρικού Ποδηλάτου». Το τρίκυκλο ηλιακό – ηλεκτρικό ποδήλατο είναι ασφαλές, προσιτό και εύκολο στη χρήση. Ο Μιχάλης Τζώρτζης αναζητά χορηγό για την εφεύρεσή του. Οι ενδιαφέρομενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τον καθηγητή στο e-mail mixtzo@gmail.com
Πως θα σας φαινότανε να το οδηγούσατε;

Η Άνοιξη φέρνει...αλλεργίες!


«Πανδημία» του 21ου αιώνα χαρακτηρίζουν οι ειδικοί την αλλεργική νόσο καθώς τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι άνθρωποι ταλαιπωρούνται από αυτή. Ενδεικτικά 1 στα 3 άτομα παρουσιάζει πρόβλημα υγείας το οποίο προκαλείται ή σχετίζεται με αλλεργία!

Κυριακή 21 Μαρτίου 2010

Email παγίδα κυκλοφορεί στο facebook


Τα προσωπικά δεδομένα χρηστών του facebook εχουν βάλει στο μάτι χακερς. Σύμφωνα με το πρακτορείο Ροιτερς οι χάκερ έστειλαν e-mail προτρέποντας τα υποψήφια θύματα τους να «τρέξουν» ένα επισυναπτόμενο αρχείο. Με πρόσχημα οτι ο κωδικός πρόσβασής τους στο facebook είχε αλλάξει απο την εταιρία, επιλέγοντας το αρχείο θα ενημερώνονταν για το νέο τους κωδικό και με ποιον τρόπο θα τον κατοχύρωναν.

Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

Απάντηση της πρεσβείας του Ιραν σε δημοσίευμα του "ΑΤ".

Από το τμήμα Τύπου της Πρεσβείας της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν πήραμε την ακόλουθη επιστολή, σε σχέση με δημοσίευμα της εφημερίδας μας στις 9 Μαρτίου:
"Σχετικά με τη ψευδή είδηση που δημοσιεύθηκε στις 9 Μαρτίου του 2010 στην εφημερίδα σας και την αβάσιμη συσχέτιση του με τις Ισλαμικές αρχές και ειδικότερα τον ιδρυτή της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν Ιμάμ Χομεϊνί, και με βάση του δικαιώματος μας για απάντηση στους αβάσιμους ισχυρισμούς του δημοσιεύματος παραθέτουμε τα παρακάτω και αναμένουμε τη δημοσίευση της επιστολής αυτής στην εφημερίδα.

Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ...

Στιγμιότυπο από την σημερινή πορεία των οδηγών ΤΑΞΙ στη Βουλή...

Τα σχόλια δικά σας...

ΦΩΤΟ: ΑΠΕ / ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΚΙΑΟΥ

iPad - mania


«Φωτιά» έχουν πάρει τα blog στον παγκόσμιο ιστό που παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον τις εξελίξεις στο πολυπόθητο iPad της Apple. Σύμφωνα με ένα από αυτά που παρακολουθεί στενά τις παραγγελίες που έχουν υποβληθεί πριν από την επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας του iPad, από τις 12 Μαρτίου μέχρι και χθες η Apple έχει δεχθεί τουλάχιστον 180.000 παραγγελίες. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των bloggers υποβάλλονται περίπου 10.000 παραγγελίες καθημερινά!

Το H2O της ζωής μας!


Το νερό αποτελεί την «κινητήριο» δύναμη του οργανισμού μας καθώς είναι απαραίτητο για την ανάπτυξη και την συντήρησή του. Αρκεί να αναφέρουμε ότι ο άνθρωπος μπορεί να ζήσει εβδομάδες χωρίς τροφή ενώ χωρίς νερό μόνο μερικές μέρες!

Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

Χαμένοι στο κόσμο των videogames


«Για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα ήμουν εθισμένος. Το διαδικτυακό παιχνίδι είχε γίνει η ζωή μου. Είχα μπλέξει με μία παρέα και έπαιζα κάθε μέρα για 7 ώρες. Άρχισα να παραμελώ τον αθλητισμό, το διάβασμα, δεν μίλαγα στους γονείς μου, είχα μία ζωή μόνο για το internet…»
Μαρτυρίες σαν και αυτή του 13χρονου Δημήτρη, από την ομάδα νέων του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, δεν παρουσιάζουν τις πιο ακραίες επιπτώσεις που μπορεί να έχει ο εθισμός στα βιντεοπαιχνίδια, σίγουρα , όμως, είναι από τις πιο ενδεικτικές.

Τα τρία πρώτα σε πωλήσεις βιντεοπαιχνίδια όλων των εποχών


Wii Sports (2006)
Εταιρεία: Nintendo
Παιχνιδομηχανή: Nintendo Wii
Πωλήσεις: 41.650.000 αντίτυπα
Οι μεγάλες πωλήσεις του συγκεκριμένου τίτλου, ίσως να οφείλονται και στο ότι σε όλες τις χώρες, εκτός Ιαπωνίας, σε κάθε αγορά της πλατφόρμας Wii, δίνεται δώρο και το Wii Sports.Περιλαμβάνει πέντε ξεχωριστά σπορ (τένις, μπέιζμπολ, μπόουλινγκ, γκολφ και πυγμαχία) και ο παίχτης αναπαράγει, κρατώντας το χειριστήριο, τις κινήσεις, που θα απαιτούνταν για το παιχνίδι και στην πραγματική ζωή.

Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

Από την γειτονική Ισπανία.



People enjoy the warm temperatures at La Zurriola beach in San Sebastian, nothern Spain, on 16 March 2010. After several weeks of rains and cold temperatures San Sebastian rose with clear skies and warm weather. EPA/JAVIER ETXEZARRETA

Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

Ανακοίνωση της πρεσβείας της Παλαιστίνης στην Αθήνα για τα συκοφαντικά δημοσιεύματα εναντίον του Παλαιστινιακού λαού

«Σχετικά με τα δημοσιεύματα Ελληνικών εφημερίδων για το email που διακινείται στο διαδίκτυο και αφορά τον ομαδικό γάμο στη Γάζα με δήθεν ανήλικα κοριτσάκια, σας δηλώνουμε ότι πρόκειται για μια νοσηρή απόπειρα αμαύρωσης της εικόνας του Παλαιστινιακού λαού, των εθίμων και των παραδόσεων του, με προφανείς στόχους από τους εμπνευστές της, και εκφράζουμε τη λύπη μας για την αβασάνιστη διακίνηση του σχετικού email χωρίς διερεύνηση της αλήθειας.

Η ανακοίνωση του Intifada

Ο γάμος της δημοσιογραφικής απάτης με τη σιωνιστική προπαγάνδα

Με οργή, αλλά δυστυχώς όχι με έκπληξη, είδαμε την εφημερίδα Αδέσμευτος Τύπος να αναπαράγει κατασκευασμένη «είδηση» περί δήθεν μαζικού γάμου ανδρών της Χαμάς με μικρά κορίτσια προεφηβικής ηλικίας.

Ανακοίνωση της καμπάνιας Ένα Καράβι για τη Γάζα

Ο Γκαίμπελς ζει ακόμα στο Ισραήλ και οι εντολοδόχοι του στην Ελλάδα

Με 6 μήνες καθυστέρηση κυκλοφόρησε προχτές και στην Ελλάδα, όχι μόνο κατακλύζοντας τις λίστες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αλλά και εμφανιζόμενη σε αθηναϊκή εφημερίδα, η «είδηση» του ομαδικού γάμου κοριτσιών ηλικίας 6-12 ετών με ενήλικες Παλαιστίνιους στην Λωρίδα της Γάζας, υπό της ευλογίες των «παιδόφιλων» ηγετών της Χαμάς.

"Οι 450 γάμοι στη Γάζα"

Της ΤΑΝΙΑΣ ΜΥΛΩΝΑ

«Οι 450 γάμοι έγιναν στη Γάζα, είναι γεγονός, αλλά οι νύφες ήταν ενήλικες», υποστηρίζει η Χαμάς σε σχετική διάψευσή της. Όπως επισημαίνεται, τα ανήλικα κοριτσάκια ήταν παρανυφάκια. Οι ενήλικες νύφες σύμφωνα με τοπικό έθιμο δεν εμφανίζονται στον χώρο των ανδρών προσκεκλημένων κατά τη διάρκεια της γαμήλιας τελετής.

Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

Το αντίπαλο δέος του iPad

Η νέα συσκευή αφής HP Slate με Windows 7, παρόμοια με το δημοφιλές iPad της Apple τόσο στην όψη όσο και στην χρήση του. (Δείτε τα videos)

Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

STOP KILLING DOLPHINS

Οι δηλώσεις Ομπάμα-Παπανδρέου-Αρχιεπισκόπου Δημήτριου

Ταλαιπωρία ανευ λόγου και αιτίας


ΑΡΘΡΟ του δρ. Γεράσιμου Α. Παπαδόπουλου, διευθυντή Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου

Το κακόγουστο αστείο με τις δήθεν προγνώσεις σεισμών, που για μια ακόμη φορά δημοσιοποίησε καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών, συνεχίστηκε χθες. Μόνο μέσα στους τελευταίους μήνες γίναμε θεατές αυτού του αστείου τουλάχιστον τέσσερις φορές.

Περπατάς αλλά... πετάς;



Περνάς από μια βιτρίνα όπου δεσπόζουν τα εξαιρετικά ψηλοτάκουνα παπούτσια που είναι φέτος στη μόδα. Τα θαυμάζεις και φαντάζεσαι να τα φοράς με το αγαπημένο σου φόρεμα, δίνοντας του με αυτόν τον τρόπο ένα ξεχωριστό στιλ.

Συνελήφθησαν οι διαχειριστές του www.gamato.info


Τους διαχειριστές του μεγαλύτερου torrent site στην Ελλάδα συνέλαβαν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση σχηματίσθηκαν δικογραφίες σε βάρος 11 ατόμων σε Αθήνα, Λάρισα, Πέλλα και Θεσσαλονίκη, ενώ έξι από αυτούς συνελήφθησαν.

Η αστυνομία σε ακολουθεί στο... twitter!


Η Ελληνική Αστυνομία αναβαθμίζει την ιστοσελίδα της και δηλώνει «παρούσα» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης!

Η μορφή του κόσμου μας... 8,8 Ρίχτερ μετά


Πολύ περισσότερες, από ότι είχε αρχικά εκτιμηθεί, φαίνεται ότι είναι τελικά οι συνέπειες του ισχυρότατου σεισμού των 8,8 βαθμών, που συντάραξε τη Χιλή στις 27 Φεβρουαρίου, όχι μόνο για τους κατοίκους της νοτιοαμερικάνικης χώρας αλλά και για την ίδια την μορφολογία του πλανήτη μας. Σύμφωνα με επιστημονικές μετρήσεις, η δόνηση εκτός του ότι επηρέασε τον άξονα ισορροπίας της Γης μειώνοντας, έστω και ανεπαίσθητα, τη διάρκεια της ημέρας, παραμόρφωσε μέχρι και το γήινο φλοιό μετατοπίζοντας για μέτρα ολόκληρες πόλεις!

Οικονομία, Ελληνοτουρκικά, Κύπρος και κατάργηση της βίζας στο τραπέζι των συζητήσεων Ομπάμα - Παπανδρέου



Η οικονομία, τα Ελληνοτουρκικά και το Κυπριακό ήταν τα βασικά θέματα που συζήτησαν για 45 λεπτά στο οβάλ γραφείο του Αμερικανού Προέδρου, ο Μπάρακ Ομπάμα και ο Γιώργος Παπανδρέου.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟΝ ΛΕΥΚΟ ΟΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ

Καλή επιστροφή

Στιγμιότυπο από την επίσκεψη του Γ.Παπανδρέου στον Λευκό Οίκο και λίγο πριν κάνει δηλώσεις ο Έλληνας πρωθυπουργός. Ένα από τα πλέον θετικά της ημέρας η κατάργηση της βίζας. Όσο για τα υπόλοιπα εθνικά θέματα, πέραν των όσων ειπώθηκαν, θα φανούν στο άμεσο μέλλον...

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής το είπε ξεκάθαρα. Περιμένουμε ακόμη από πέρσι την υποστήριξή σας για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ αλλά και για το Κυπριακό... Αν μη τι άλλο το... άκουσε για μια ακόμη φορά ο πρόεδρος Ομπάμα έστω και από τον Δημήτριο. Όπως λένε καλά ενημερωμένες πηγές το υγιές κομμάτι της ελληνικής ομογένειας ότι έχει να πει το λέει ευθέως...

Δήλωση Ομπάμα στον Λευκό Οίκο για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, παρουσία του Γιώργου Παπανδρέου και του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημήτριου.

 

Διαβάζοντας στα ελληνικά την φράση «Ζήτω η Ελλάς» και χαιρετώντας έναν προς έναν τους καλεσμένους του, ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η γιορτή που πραγματοποιήθηκε στον Λευκό Οίκο για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, παρουσία του Έλληνα πρωθυπουργού, του Αρχιεπισκόπου Αμερικής και πλήθος ομογενών.

Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

Παγκόσμια ημέρα ZDAY 2010

Τον Ιούνιο του 2007 και τον Οκτώβριο του 2008 ο αμερικανός σκηνοθέτης και ακτιβιστής Peter Joseph κατάφερε με την προβολή των δύο ταινιών-ντοκιμαντέρ του -τι οποίες διέθεσε ελεύθερα στο διαδίκτυο- να «πείσει» εκατομμύρια ανθρώπους από όλο τον πλανήτη να δουν με άλλο μάτι τι κρύβεται πραγματικά πίσω από την κουρτίνα των ΜΜΕ, της πολιτικής, το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα και γενικά της παραπληροφόρησης.

Hackers Bypass WoW Authenticators!


Οι hackers κατάφεραν να κατασκευάσουν ένα keylogger που τους δίνει πρόσβαση σε λογαριασμούς συνδρομητών του "World of Warcraft" που χρησιμοποιούν το authenticator της Blizzard!

“Ο Τζίρος της βροχής”

Του Γιάννη Σταυρόπουλου

Αλήθεια έχετε σκεφτεί πόσα αυτοκίνητα κυκλοφορούν στο λεκανοπέδιο της Αττικής;
Οι στατιστικές αναφέρουν γύρω στα 2.7 εκατομμύρια. Από τα 5.5 εκατομμύρια που κυκλοφορούν σε όλη την επικράτεια.
Έχετε, λοιπόν, σκεφτεί ότι μετά τη λασποβροχή που μας ήρθε από την Αφρική, τα έχει καλύψει ένα παχύ στρώμα λάσπης.
Τα περισσότερα από αυτά τα αυτοκίνητα θέλουν πλύσιμο;  Αφού   αυτό το παχύ στρώμα λάσπης δεν μπορεί να αφαιρεθεί από το αυτοκίνητο, χωρίς  πλύσιμο.

Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

Σφαγιάσθηκε ο ανθός των αξιωματικών!


 


Του ΣΤΑΥΡΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Οι φετινές κρίσεις στις Ενοπλες Δυνάμεις ήταν οι πιο κομματικές και πιο αναξιοκρατικές που έγιναν από τη δεκαετία του '80 μέχρι και σήμερα. Ακόμη και το 1981, όταν ένα "αιμοδιψές" ΠΑΣΟΚ ήλθε στην εξουσία και δεν άφησε πουθενά ούτε γαλάζιο ρουθούνι, υπήρξε μεγαλύτερος σεβασμός στην αξιοκρατία στο στράτευμα.

Γεύση και ποιότητα στους πάγκους των υπαίθριων βιολογικών αγορών






Οι μέρες που η μητέρα έβγαινε στον κήπο να μαζέψει τις ντομάτες για το μεσημεριανό τραπέζι φαίνεται πως έχουν περάσει ανεπιστρεπτί για τους περισσότερους από εμάς που ζούμε στις σύγχρονες πόλεις. Ωστόσο, οι καταναλωτές μάλλον έχουν αρχίσει να «λησμονούν» τη γεύση αλλά και την ποιότητα των προϊόντων αυτών και για αυτό όλο και περισσότεροι στρέφονται στην αγορά τροφίμων βιολογικής καλλιέργειας!

Κυριακή 7 Μαρτίου 2010

Περίπου 200 σκυλάκια χρειάζονται τη βοήθεια μας...


Στο πλευρό περίπου 200 μικρών συμπαθέστατων τετράποδων βρέθηκε ο «Α.Τ.» , ο οποίος σε συνεργασία με την εταιρία ζωοτροφών «Alleva» των Μιχάλη και Κώστα Καλαβρή δώρισε σε κυνοκομείο των Τρικάλων 200 κιλά ζωοτροφών. Τα σκυλιά κινδυνεύουν να βρεθούν και πάλι στον δρόμο, χωρίς στέγη, φαγητό και την απαραίτητη ιατρική περίθαλψη που πολλά από αυτά χρειάζονται.

Παγκόσμια Ημέρα ZDAY 2010 - Ελλάδα

Στα πλαίσια του εορτασμού της 3ης Παγκόσμιας ημέρας ZDAY 2010 (Δεύτερη φορά στην χώρα μας), το Επίσημο Τμήμα Ελλάδας του Κινήματος Zeitgeist διοργανώνει εκδηλώσεις από την Παρασκευή 12 έως και την Κυριακή 14 Μαρτίου. Μάλιστα, την κεντρική εκδήλωση του Σαββάτου θα προλογίσει με βιντεοσκοπημένο μήνυμα του ο Peter Joseph, δημιουργός των ταινιών και του κινήματος Zeitgeist.

Σάββατο 6 Μαρτίου 2010

Το δημοφιλές iPad διαθέσιμο από τον Απρίλιο


Πρίν από λίγες μέρες η Apple ανακοίνωσε οτι η "μαγική" συσκευή θα διατεθεί στην αγορά των ΗΠΑ 3 Απριλίου και μέχρι το τέλος του μήνα και σε ορισμένες χώρες της Ευρώπης.

Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

Όταν η ιστοσελίδα σας "κατακτά" τον κόσμο


Η εικόνα όπως και η αίσθηση που αφήνει μία σελίδα στον επισκέπτη της έχουν δεχθεί αρκετή κριτική και ακόμη περισσότερη βελτίωση. Μία σελίδα, όμως, αν δεν προσφέρει πολυγλωσσία αυτομάτως αναιρεί το μεγαλύτερο «δώρο» του Ίντερνετ. Ποιο είναι αυτό; Το γεγονός ότι απλά και μόνο με την ανάρτηση της προσωπικής σας σελίδας όποια πληροφορία «ανεβάζετε» γίνεται παγκοσμίως γνωστή. Ακολουθούν 5 βασικά βήματα τα οποία, σύμφωνα με τους ειδικούς, μπορούν να ενισχύσουν τη βιωσιμότητα της επιχείρησής σας εν μέσω οικονομικής κρίσης.

Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

Η γνώμη του ειδικού...

Σύμφωνα με το δερματολόγο-αφροδισιολόγο κ. Δημήτρη Καπετανάκη η διατροφή δεν είναι δυνατόν να θεραπεύσει τυχόν δερματολογικά προβλήματα, ωστόσο μπορεί να αποτελέσει έναν πολύτιμο σύμμαχο στην προσπάθεια σας να διατηρήσετε το πρόσωπό σας δροσερό και νεανικό.
«Μια ισορροπημένη διατροφή βοηθά στη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας σε όλα τα επίπεδα ενώ παράλληλα μπορεί να συμβάλει στην διατήρηση της καλής εικόνας της επιδερμίδας μας. Η διατροφή αυτή θα πρέπει να περιλαμβάνει καλές πρωτεΐνες, ψάρια, άσπρο κρέας αλλά και χαμηλή πρόσληψη «κακών» λιπαρών και υδατανθράκων» δήλωσε στον «Α.Τ» ο κ. Καπετανάκης.

Τα μυστικά της ομορφιάς στο πιάτο σας...


Η ομορφιά του δέρματος σας πηγάζει από το «πιάτο» σας! Είναι γνωστό σε όλους ότι η σωστή διατροφή ενισχύει τον οργανισμό και συμβάλλει στην καλή υγεία Ωστόσο οι περισσότεροι αγνοούν πως παίζει καθοριστικό ρόλο και στην εμφάνισή. Το πόσο λαμπερό και σφριγηλό είναι το δέρμα σας εξαρτάται κατά βάση από αυτά που τρώτε και όχι από τα καλλυντικά που χρησιμοποιείτε καθώς η δράση τους είναι κυρίως υποστηρικτική!