Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

Ένα ενδιαφέρον site. Ρίξτε μια ματιά.

http://www.photofunia.com/

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

Η... μουσική πλευρά του εγκεφάλου


Από την 16η εβδομάδα της κύησης το έμβρυο μπορεί να αντιδρά σε εξωγενείς ήχους. Αντιλαμβάνεται με επάρκεια την αναπνοή της μητέρας, τις κινήσεις αλλά και τη φωνή της όταν εκείνη τραγουδάει… Από την άλλη, η συναισθηματική αντίδραση του εγκεφάλου στη μουσική ξεκινά σε μόλις 250 χιλιοστά του δευτερολέπτου από το άκουσμά της, δηλαδή είναι το ίδιο γρήγορη με τα αντανακλαστικά μας μπροστά στον κίνδυνο…

Η μουσική επιδρά θετικά στον εγκέφαλο των παιδιών


Η μουσική και συγκεκριμένα η εκμάθηση ενός μουσικού οργάνου, έχει τη δύναμη να διαμορφώσει το μυαλό ενός παιδιού, ενισχύοντας την ευαισθησία του εγκεφάλου του σε όλους τους ήχους, συμπεριλαμβανομένου και του λόγου, επισημαίνει νέα επιστημονική έρευνα.Συγκεκριμένα, μέσα από την εξάσκηση κάποιου μουσικού οργάνου, επηρεάζεται ευεργετικά το κάτω τμήμα του εγκεφάλου, που ελέγχει την αναπνοή και το καρδιακό παλμό, αλλά και παράλληλα ενισχύονται ικανότητες όπως η ακρόαση και ανάγνωση.

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

Μικρά μυστικά για να μην σας λείψει...τίποτα




Μικρά μυστικά για το πώς μπορείτε να λαμβάνετε τα απαραίτητα μικροθρεπτικά στοιχεία ακολουθώντας μια χορτοφαγική δίαιτα…

Τι μας οδηγεί στη χορτοφαγία...


Πολλοί θεωρούν την χορτοφαγία στάση ζωής, άλλοι την ακολουθούν πιστά γιατί τους το «επιτάσσει» η θρησκεία τους, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που «γίνονται» χορτοφάγοι γιατί απλά ακόμα και η χορτοφαγία αποτελεί μια τάση… της μόδας. Όπως και να χει η λόγοι που κάποιοι επιλέγουν αυτό το μοντέλο διατροφής ποικίλλουν και αυτό που έχει πραγματικά σημασία είναι να γίνεται με το σωστό τρόπο.

Χορτοφαγία & Υγεία... Άραγε πάνε μαζί?


Η χορτοφαγική δίαιτα αν ακολουθηθεί σωστά και με προσοχή μπορεί να αποτελέσει μια άκρως ισορροπημένη δίαιτα, με πολλά οφέλη για τον ανθρώπινο οργανισμό. Σύμφωνα με την κ. Κάλλια Θ. Γιαννιτσοπούλου, κλινική διαιτολόγο και διατροφολόγο, MSc,MBA, SRD τα οφέλη μιας ισορροπημένης χορτοφαγικής δίαιτας ποικίλλουν. Αρχικά, όσοι ακολουθούν αυτό το μοντέλο διατροφής, μειώνουν την πρόσληψη της χοληστερίνης, επομένως μειώνουν και τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων. Επιπλέον, η χορτοφαγική δίαιτα συνεπάγεται μειωμένη κατανάλωση κορεσμένων λιπαρών τα οποία κατά γενική ομολογία δεν έχουν να προσφέρουν και πολλά στον οργανισμό, ενώ είναι και αυτά που ευθύνονται για τη δημιουργία αθηρωματικής πλάκας.

Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

PHOTO EXHIBITION

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

Τύχη βουνό είχε ο "Αλέκος"...


Οι συνοδοιπόροι της έχουν ήδη μεταναστεύσει σε πιο θερμά νερά, εκείνη όμως έμεινε ξωπίσω, λόγω …ατυχίας! Μία τραυματισμένη χελώνα Caretta caretta βρέθηκε στο νησί της Σάμου και χρειάστηκε να μεταφερθεί αεροπορικώς στο κέντρο διάσωσης του Συλλόγου «Αρχέλων», στη Γλυφάδα Αττικής. Έτσι σήμερα, χάρης στην ανθρωπιά κάποιων, βρίσκεται στη μονάδα εντατικής περίθαλψης του Κέντρου Διάσωσης και Περίθαλψης του συλλόγου, όπου λαμβάνει αντιβίωση και ορό. Το Κέντρο περιθάλπει σήμερα είκοσι θαλάσσιες χελώνες, οι οποίες θα απελευθερωθούν αργότερα στο φυσικό τους περιβάλλον.

Τα 7 αινίγματα της επιστήμης που ζητούν εξήγηση


Μαύρες τρύπες, το τρίγωνο των Βερμούδων και η τέταρτη διάσταση είναι μερικά μόνο από τα φαινόμενα που έχουν καταφέρει να δώσουν εξήγηση οι επιστήμονες. Πολλά, όμως, παραμένουν άλυτα δημιουργώντας ερωτηματικά αλλά και την ελπίδα ότι σε όσα δεν έχουμε «καταλάβει» ακόμα κρύβονται σημαντικά κλειδιά για την ερμηνεία ολόκληρου του Σύμπαντος.

Μέσω Ίντερνετ και το φλερτ!


Ένας στους τρεις Έλληνες έχει αναπτύξει ερωτικές σχέσεις μέσω διαδικτύου, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Microsoft. Στην έρευνα στην οποία συμμετείχαν περίπου 20.000 άτομα από 10 χώρες παγκοσμίως, μεταξύ των οποίων και 1.324 Έλληνες, διερευνήθηκαν οι εμπειρίες και καταγράφηκαν κάποιες από τις διαδικτυακές συνήθειες της σύγχρονης ψηφιακής γενιάς, όταν έρχεται η ώρα του φλερτ και του ραντεβού.

Λάθος η... εικόνα του κόσμους μας


Πόσοι άραγε γνωρίζουν ότι ο παγκόσμιος χάρτης που πρώτη φορά οι περισσότεροι από εμάς αντικρίσαμε στα σχολικά μας βιβλία δεν είναι ο σωστός ; Στην πραγματικότητα, ο παγκόσμιος χάρτης που εκτυπώνουν όλοι οι εκδοτικοί οίκοι, είναι μερκατορικής προβολής, μία προβολή η οποία έχει πολλά οφέλη για τους ναυτικούς, καθώς επιτρέπει την εύρεση στίγματος χρησιμοποιώντας χάρακες δηλαδή ευθείες γραμμές. Το κακό με αυτόν το χάρτη, είναι πως, ενώ είναι πολύ χρήσιμος για την ναυσιπλοΐα, έχει ένα πολύ σημαντικό ελάττωμα, παριστάνει τα μεγέθη των περιοχών αλλοιωμένα.

Φωτογραφικό... ταξίδι στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Βανκούνερ

Τραγική η κατάσταση στον Έβρο. Πάνω από 150.000 στρέμματα έχουν πλημμυρίσει.

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

Θα τιτλοποιούσαν και την Ακρόπολη


Τουλάχιστον σοκ προκαλεί η ιδέα και μόνο να «δανείσουμε» την ιστορία μας, τους ναούς μας (ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ κ.α.), τα μουσεία μας και ότι άλλο μας διακρίνει ως… ξεχωριστό λαό, σε ξένους επενδυτές ώστε να μειώσουμε το χρέος μας.  Και όμως το 2001 ο τότε υπουργός Οικονομικών το σκέφτηκε… Ευτυχώς όμως δεν το έκανε λόγω των μεγάλων αντιδράσεων που δέχτηκε. Διαβάστε το δημοσίευμα που φιλοξενείται στο αυριανό φύλλο του «Α.Τ.» όπως πολύ εύστοχα έγραψε η συνάδελφος Μαρίνα Σαουλίδου.

Σώστε τα δελφίνια


Το ντοκυμαντέρ "The Cove", που αποτελεί μια συγκλονιστική μαρτυρία για τη σφαγή δελφινιών στην Ιαπωνία, είναι υποψήφιο για Όσκαρ στα 82α Academy Awards, στην κατηγορία καλύτερου ντοκυμαντέρ.
Οι σκηνές της ταινίας  σοκάρουν τον θεατή και τον φέρνουν αντιμέτωπο με την κτηνωδία σε βάρος των συμπαθέστατων θηλαστικών.
Η ταινία αποκαλύπτει
τη σφαγή των δελφινιών στο ιαπωνικό χωριό Taiji, όπου θανατώνονται περί τα 20.000 δελφίνια κάθε χρόνο!

Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2010

Άκρως θρεπτική η νηστεία....


Όλοι μας έχουμε συνδυάσει την παραδοσιακή δίαιτα της Σαρακοστής με την περίοδο εκείνη που μεσολαβεί πριν από τον ερχομό του Πάσχα και όλοι λίγο ή πολύ όταν ακούμε νηστεία, το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό είναι η λέξη «πείνα». Σύμφωνα όμως με τους ειδικούς η εντύπωση αυτή είναι απόλυτα λανθασμένη. Μια ισορροπημένη «δίαιτα», με όλα εκείνα τα λεγόμενα και ως νηστίσιμα προϊόντα, μπορεί να αποδειχτεί μια πολύ σωστή και υγιή διατροφική συνήθεια που όλοι μας θα πρέπει εντάξουμε στην διατροφή μας.
Άλλωστε, η σαρακοστιανή νηστεία αποτελεί και τον πιο υγιή τρόπο για μια ισορροπημένη αποτοξίνωση του οργανισμού από όλες εκείνες τις ανώφελες για το σώμα μας τροφές, πλούσιες σε κορεσμένα λιπαρά που «πρωταγωνιστούν» καθημερινά στο τραπέζι μας…
Χάρη στα άφθονα λαχανικά και φρούτα που περιλαμβάνει είναι «πλούσια» σε βιταμίνες, όπως Α, C και Ε, ιχνοστοιχεία, αντιοξειδωτικά αλλά και φυτικές ίνες, ενώ είναι «φτωχή» σε κορεσμένα ζωικά λίπη!

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

2.779 φωτογραφίες από τον τρομοκρατικό εφιάλτη στη Νέα Υόρκη το 2001.

Σήμερα δόθηκαν στη δημοσιότητα, οι μοναδικές φωτογραφίες οι οποίες τραβήχτηκαν από το ελικόπτερο της αστυνομίας, το μοναδικό αεροσκάφος που πετούσε λίγα λεπτά μετά το τρομοκρατικό χτύπημα. Πρόκειται για 2.779 εικόνες τις οποίες θα έχουν την ευκαιρία να δουν εκατομμύρια άνθρωποι ανά τον κόσμο και το οφείλουν στο ABC το οποίο υπέβαλε αίτημα στις αρχές, επικαλούμενο σχετικό νόμο για την ελευθερία των πληροφοριών.

Αν έχεις μπάρμπα στην Κορώνη λέει ο λαός μας... και όχι μόνο έχει δίκιο αλλά επιβεβαιώνεται ακόμη και με τις δυνατότητες των νέων τεχνολογιών. Τι υπονοούμε; Τίποτα. Απλά μεταφέρουμε όσα κατήγγειλε το βράδυ της Τρίτης στη Βουλή ο βουλευτής της ΝΔ Μάριος Σαλμάς, σχετικά με την δημοσιοποίηση των 7 βιογραφικών, των νέων Διοικητών στις αντίστοιχες Υγειονομικές Περιφέρειες της χώρας.

Να μην εξαιρεθεί ούτε ο ίδιος από τα μέτρα των περικοπών, ζήτησε ο Κάρολος Παπούλιας.




Με μία λιτή ανακοίνωση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ζητά να υπαχθεί στις περικοπές που προβλέπονται. Όπως σημειώνεται από την Προεδρία "σε επικοινωνία με το υπουργείο Οικονομικών, ζητήθηκε να μην εξαιρεθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από τις δημοσιονομικές περικοπές"...


Να θυμίσουμε ότι από τις πρόσφατες ανακοινώσεις του Γ. Παπακωνσταντίνου, δεν προβλέπεται καμία αύξηση μισθού, αντιθέτως θα επιβληθεί μείωση των πρόσθετων αμοιβών, των επιδομάτων και των αποζημιώσεων του πρωθυπουργού, των υπουργών, των γενικών και ειδικών γγ των υπουργείων κατά 10%.


Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

Ο εθισμός στο διαδίκτυο προκαλεί κατάθλιψη;


Ο εθισμός στο διαδίκτυο ίσως ευθύνεται για την εμφάνιση κρουσμάτων κατάθλιψης σε κάποιους ανθρώπους, σύμφωνα με βρετανική επιστημονική έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό «Psychopathology». Η έρευνα έγινε από ψυχολόγους του Πανεπιστημίου του Λιντς (υπό την Κατριόνα Μόρισον), που μελέτησαν την συμπεριφορά 1.300 ατόμων – χρηστών του διαδικτύου, ηλικίας 16-51 ετών. Από αυτούς, το 1,2% χαρακτηρίστηκαν ως «εθισμένοι» στο Ίντερνετ.

Μικρή η χρήση του Internet από τους Έλληνες


Πόσοι Έλληνες πιστεύετε ότι χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο στην εποχή μας; Έρευνα δείχνει ότι μόλις το 38% των ελληνικών νοικοκυριών αξιοποιεί τις δυνατότητες που προσφέρει το Internet όταν ο μέσος όρος στην Ε.Ε. των 27 κρατών-μελών είναι 65%. Στις πρώτες θέσεις του πίνακα για ακόμη μία φορά βρίσκονται οι χώρες που εδώ και χρόνια ηγούνται της ανάπτυξης του Διαδικτύου στη γηραιά ήπειρο. Αξιοσημείωτο, ωστόσο, είναι το ποσοστό που δίνει η Eurostat και καταδεικνύει τη μικρή χρήση του Διαδικτύου από τους ‘Ελληνες ηλικίας 16-24 ετών. Μόλις 3 στους 5 νέους έχει πρόσβαση στο internet ενώ όσον αφορά στις αγορές αγαθών και υπηρεσιών , μόλις το 10% έχει κάνει χρήση κάποιας υπηρεσίας ηλεκτρονικού εμπορίου στην Ελλάδα όταν στην Ε.Ε. το αντίστοιχο ποσοστό είναι 37%.

Οι 5 πιο διάσημοι Hackers στον κόσμο!


Σύμφωνα με λίστα της Daily Telegraph, οι παρακάτω άνδρες ανήκουν στους 5 πιο διάσημους χάκερς του κόσμου...

Α. Kevin Mitnick
Ο πιο διάσημος hacker της εποχής του. Κατάφερε να μπει στα συστήματα των μεγαλύτερων εταιριών τεχνολογίας ‘όπως η Nokia, η Fujitsu και Motorola. Μετά από μια επεισοδιακή καταδίωξη από το FBI, ο Μίτνικ συνελήφθη το 1995 και μετά την ομολογία του έμεινε στη φυλακή για 5 χρόνια. Σήμερα, έχει την δική του συμβουλευτική εταιρία σε θέματα ασφάλειας υπολογιστών.

Το Internet υποψήφιο για... Νόμπελ Ειρήνης!


Για πρώτη φορά η λίστα των υποψηφίων για το Νόμπελ Ειρήνης του 2010 περιλαμβάνει και ένα άψυχο αντικείμενο, το Internet! Οι υποψηφιότητες έκλεισαν και όπως είναι γνωστό εδώ και 50 χρόνια οι υποψήφιοι δεν ανακοινώνονται από την επιτροπή. Συχνά, όμως, όσοι έχουν το δικαίωμα υποβολής κάποιου υποψηφίου όπως προηγούμενοι νικητές του βραβείου, μέλη κυβερνήσεων, νομοθέτες και επιλεγμένοι πανεπιστημιακοί καθηγητές συνηθίζουν να δημοσιοποιούν τον υποψήφιο που οι ίδιοι πρότειναν.

Η εγκληματικότητα μέσω διαδικτύου απειλεί και την υγεία


Την οικονομία, την απασχόληση αλλά και την υγεία, απειλεί η σύγχρονή μορφή εγκληματικότητας μέσω διαδικτύου όπως επισήμανε από το Μεξικό ο γενικός γραμματέας της Ιντερπόλ, Ρόναλντ Κ. Νομπλ. Ειδικότερα, 816.000 ιστοσελίδες που εμπλέκονται σε παράνομες δραστηριότητες όσον αφορά την πώληση και προώθηση ψευδοφαρμάκων έχει εντοπίσει η Ιντερπόλ. Μόνο όμως 72 από αυτές τις υποθέσεις εξιχνιάστηκαν ενώ κατασχέθηκαν τέτοιου είδους φάρμακα που είχαν προωθηθεί σε 19.000 αγοραστές.
"Αντιμετωπίζουμε το έγκλημα και στους δύο κόσμους, τον πραγματικό και τον εικονικό. Η Ιντερπόλ θα συνεχίσει να δρα έτσι ώστε όσοι εμπλέκονται σε τέτοιες παράνομες δραστηριότητες να μην αισθάνονται ασφαλείς πουθενά", κατέληξε ο κ. Νόμπλ.

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

Τι λέτε;.. Παίζουμε τον μάγειρα;


Είναι μια ώρα δύσκολη… του φαγητού η ώρα! Για πολλές μαμάδες αλλά και για τα παιδάκια τους όταν φτάνει η ώρα του φαγητού ξεκινά το «μαρτύριο»… Η μητέρα αγχώνεται για το αν το παιδάκι της θα φάει σωστά και αρκετά και έτσι βρίσκει διάφορους τρόπους για του ελκύσει το ενδιαφέρον. Μερικές φορές μάλιστα στη προσπάθειά της να επιτύχει το στόχο της φτάνει ακόμη και να του φωνάζει ή να το εκφοβίζει (με τον κλασσικό μπαμπούλα). Από τη μεριά τους οι μπόμπιρες και οι μικρές κυρίες αρνούνται πεισματικά να ανοίξουν το στοματάκι τους βρίσκοντας χίλιες δυο εξαιρετικά εμπνευσμένες δικαιολογίες…

Ο "μαγικός" καρπός

Εκτός από υπέροχη γλυκιά γεύση και έντονο κόκκινο χρώμα το γκρέιπφρουτ έχει αποδειχτεί και πολύτιμο «όπλο» για την υγεία μας. Είναι πλούσιο σε συστατικά απαραίτητα για τον οργανισμό, ενώ έχει και ισχυρές αντιβακτηριδιακές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Έχει χαρακτηριστεί «ο χρυσός καρπός της υγείας», και από ότι φαίνεται όχι άδικα, αφού έρευνες έχουν δείξει πως ο καρπός του γκρέιπφρουτ συμβάλλει στη μείωση της χοληστερίνης και ενισχύει την καταπολέμηση της αρτηριοσκλήρωσης.

Πλένετε σωστά τα φρούτα και τα λαχανικά;

Είναι γνωστό σε όλους πως πρέπει να πλένουμε επιμελώς τα φρούτα και τα λαχανικά καθώς εγκυμονούν κινδύνους για την υγεία μας λόγω της χρήσης φυτοφαρμάκων. Γενικά μπορούμε να πούμε ότι στην ομάδα «υψηλού κινδύνου» ανήκουν τα λεγόμενα «εκτός εποχής» για αυτό καλό είναι να μη τα επιλέγουμε. Επιπλέον, για να είμαστε πιο σίγουροι για ότι καταναλώνουμε, προτείνεται να αφαιρείται η φλούδα σε όσα φρούτα αυτό είναι δυνατό. Βασικός κανόνας στο πλύσιμο των φρούτων και των λαχανικών είναι να τα αφήνουμε αρκετή ώρα κάτω από τρεχούμενο νερό.

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010

Πολυτεχνείο με κέρδη...

Και όμως τα ελληνικά Πανεπιστήμια περάν από τη ζοφερή εικόνα της καταστολής του ακαδημαϊκού ασύλου με βιαιοπραγίες, τις καταλήψεις και τις χαμένες εξεταστικές, έχουν να επιδείξουν και μια ελπιδοφόρα εικόνα ακαδημαϊκού έργου και προοπτικής... Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο το 2009 είχε έσοδα από υπηρεσίες που προσέφερε μέσω ερευνητικών προγραμμάτων από την Ευρωπαϊκή Ενωση, το ελληνικό Δημόσιο και τους ιδιώτες που προσέγγισαν τα 50 εκατ. ευρώ. Συγκεκριμένα, το ποσό που ανήλθε στα ταμεία του ιδρύματος ήταν 49 εκατ. ευρώ, ένα κονδύλι που είναι μεγάλη επίτευξη καθώς ισοδυναμεί με την κρατική επιχορήγηση του ιδρύματος για τον ίδιο χρόνο.

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

Παρουσιάστηκε το τεχνολογικό "θαύμα" της Apple

Η πολυσυζητημένη συσκευή της Apple που φέρει το όνομα «iPad» παρουσιάστηκε στο κοινό την περασμένη εβδομάδα και σύμφωνα με την εταιρεία ο υπολογιστής ταμπλέτα αποτελεί μια νέα κατηγορία που θα γεφυρώσει το χάσμα ανάμεσα στους υπολογιστές και τα smartphones.
Το iPad μοιάζει με υπερμεγέθες iPhone και είναι κατάλληλο για σερφάρισμα, ταινίες, παιχνίδια, ακόμα και για την ανάγνωση ηλεκτρονικών βιβλίων. Διαθέτει οθόνη αφής 9,7 ιντσών, έχει πάχος 1,27 εκατοστά και ζυγίζει 680 γραμμάρια.

Κουμπαράς για....εξοικονόμηση ενέργειας


Ψάχνετε για ένα διασκεδαστικό τρόπο για να διδάξετε τα παιδία σας την διατήρηση της ενέργειας; O Power Hog ο κουμπαράς που σχεδιάστηκε για το διαγωνισμό του "Πράσινου Gadget" είναι η ιδανική λύση. Έχει τη μορφή γουρουνιού σαν ένας κλασσικός κουμπαράς και στη μύτη του υποδοχή για τις ηλεκτρικές σας συσκευές. Κάθε φορά που χρειάζεστε ρεύμα για μία συσκευή θα πρέπει να ρίχνετε ένα κέρμα στο κουμπαρά. Αυτός θα σας δώσει ρεύμα για 30 λεπτά. Όσο περισσότερο ρεύμα χρησιμοποιείτε τόσο περισσότερα κέρματα ρίχνετε. Με αυτό το τρόπο προσπαθεί να σας δείξει ποσοτικά πόσο ρεύμα ξοδεύετε και να σας προτρέψει να κάνετε οικονομία σε αυτό.

Ο "Αρίσταρχος" έγινε Παγκόσμιος!













Ολοκληρώθηκε η σύνδεση του υπερσύγχρονου Τηλεσκοπίου “Αρίσταρχος” στο όρος Χελμός και του Ινστιτούτου Αστροσωματιδιακής Φυσικής “Νέστωρ” στην Πύλο με το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ Α.Ε.), μέσω οπτικών ινών.

Ο μαγικός κόσμος των μπαχαρικών

Αναβλύζουν «μεθυστικά» αρώματα που μπορούν να συγκινήσουν τον καθένα... Δίνουν γεύση στα φαγητά μας αλλά και στη ζωή μας... Ο λόγος για τα ξακουστά μπαχάρια που βρίσκονται σε κάθε κουζίνα σε οποιοδήποτε μέρος της γης προσδιορίζοντας το χαρακτήρα αλλά και την κουλτούρα του μάγειρά τους...
Τα μπαχαρικά σηματοδοτούν τη ζωή μας καθώς τα χαρακτηριστικά τους αρώματα συνδυάζονται με γλυκές και όμορφες αναμνήσεις. Μπορούν να μας ταξιδέψουν σε άλλες χώρες σε διαφορετικούς πολιτισμούς μόνο και μόνο με την ιδιαίτερη γεύση που προσδίδουν στα κατά τα άλλα… συνηθισμένα φαγητά.

Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010

Καρναβάλι Ξάνθης 2010

Με ερωτική πνοή φέτος οι Θρακικές Λαογραφικές Εορτές – Ξανθιώτικο Καρναβάλι 2010 (συμπληρώνει 45 χρόνια ζωής), ξεκίνησαν επίσημα 30 Ιανουαρίου, φιλοξενώντας τη διεθνώς αναγνωρισμένη τραγουδίστρια Emma Shapplin.

Αυτή τη χρονιά, το καρναβάλι είναι αφιερωμένο στον έρωτα. Η εκδήλωση εκφράζει και ενδυναμώνει την ελληνική πολιτιστική κληρονομιά αναβιώνοντας τα πλούσια λαογραφικά έθιμα της βόρειας Ελλάδας μέσα από ποικίλα δρώμενα και εκδηλώσεις με την παρουσία πολλών τοπικών συλλόγων, ενώ παράλληλα προσφέρει σύγχρονη ψυχαγωγία με τη συμμετοχή μεγάλων ελληνικών και ξένων ονομάτων της καλλιτεχνικής ζωής στο πλούσιο πρόγραμμα των γιορτών.