Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

Το Ρεκόρ του Tetris

Στο πλέον ευπώλητο παιχνίδι όλων των εποχών αναδεικνύεται το Tetris, καθώς τα επί πληρωμή downloads του σε κινητά τηλέφωνα ξεπέρασαν το όριο των 100 εκατομμυρίων σε ολόκληρο τον κόσμο. Το ρεκόρ αναμένεται ν ‘ανακοινωθεί σύντομα και από την EA Mobile που διαχειρίζεται τις mobile πωλήσεις του παιχνιδιού. Για την ιστορία, το Tetris δημιουργήθηκε το 1984 από έναν προγραμματιστή της τότε Σοβιετικής Ένωσης και έγινε εξαιρετικά δημοφιλές ιδίως μέσω της φορητής κονσόλας Game Boy της Nintendo. Έκτοτε εκατομμύρια άνθρωποι παίζουν Tetris στο web, σε παιχνιδομηχανές αλλά και σε φορητές συσκευές, όπως κινητά τηλέφωνα και smartphones.

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

Apple Tablet PC - iPad


Το πολυαναμενόμενο Apple Tablet παρουσίασε πριν από λίγο ο Steve Jobs και το όνομα αυτού “iPad”.
Συνεχή ενημέρωση για την παρουσίαση έχουν αρκετά blogs στο διαδίκτυο.

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

Μέσα στο 2010 θα βρεθεί η «δεύτερη Γη»


Την ανακάλυψη ενός δεύτερου πλανήτη, έξω από το ηλιακό μας σύστημα, ο οποίος θα είναι ο πρώτος που θα έχει χαρακτηριστικά παρόμοια με αυτά της γης, θα είναι σε θέση να ανακοινώσουν οι επιστήμονες μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

«Πράσινη» ενέργεια απο... το διάστημα


Στην αναζήτηση εναλλακτικών πηγών ενέργειας η Ευρώπη στρέφει το βλέμμα της προς το διάστημα. Η μεγαλύτερη εταιρεία έρευνας στο διάστημα EADS Astrium ανακοίνωσε ότι ξεκινά πρόγραμμα κατασκευής ηλιακών συλλεκτών στο διάστημα.
Σκοπός αυτών των συλλεκτών είναι να μεταδίδουν την ενέργεια που συλλέγουν με ακτίνες λέιζερ πίσω στη Γη.

Μέχρι 150 φίλους στο Facebook «αντέχει» ο εγκέφαλος μας


Σε μανία αλλά και σε άτυπο συναγωνισμό για το ποίος είναι περισσότερο κοινωνικός έχει εξελιχτεί, για αρκετούς χρήστες της γνωστής ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης «Facebook», η… συλλογή φίλων. Ωστόσο, πρόσφατη έρευνα του καθηγητή εξελικτικής ανθρωπολογίας του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, Ρόμπιν Ντένμπαρ, αποδεικνύει πως κάτι τέτοιο δεν έχει πρακτικό αντίκρισμα!

Ανθρωπιστική στήριξη στην Αϊτή


Όσοι επιθυμούν να στηρίξουν το έργο της Unicef μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της οργάνωσης http://www.unicef.gr/emergncs/em_haiti.php

Χιμπατζήδες σε ρόλο... σκηνοθέτη


Ο στενότερος συγγενής του ανθρώπου πειραματίζεται με την έβδομη τέχνη σε μια πρωτοφανή ταινία που γυρίστηκε εξ ολοκλήρου από χιμπατζήδες και η οποία προβλήθηκε χθες από την τηλεόραση του BBC.
Η παραγωγή της ταινίας πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο μιας επιστημονικής μελέτης του βρετανικού Πανεπιστημίου του Στέρλινγκ που εξετάζει το πώς οι χιμπατζήδες αντιλαμβάνονται τον κόσμο και ο ένας τον άλλον. Παρά το γεγονός ότι οι χιμπατζήδες δεν είχαν συμμετάσχει ποτέ σε ένα ερευνητικό πρόγραμμα στο παρελθόν, επέδειξαν πολύ γρήγορα ενδιαφέρον για την κινηματογραφία.

Πιο προχωρημένοι οι επιστήμονες το... 4.900 π.χ.


Πρωτοπόροι και στη χειρουργική αποδεικνύονται οι Νεολιθικοί αγρότες της Ευρώπης του 4.900 π.Χ καθώς σύμφωνα με νέα στοιχεία που προέκυψαν από την ανασκαφή ενός τάφου 70 χιλιόμετρα νότια του Παρισιού.
Με βάση όσα ανακάλυψαν οι επιστήμονες υπό την αρχαιολόγο Σεσίλ Μπικέ-Μαρκόν σε ένα τάφο της πρώιμης νεολιθικής εποχής, στην περιοχή Μπιτιέ-Μπουλανκούρ ο χειρούργος ντυμένος με δέρμα κατσίκας ή προβάτου και κρατώντας μια ακονισμένη πέτρα είχε ακρωτηριάσει το αριστερό χέρι του ηλικιωμένου "ασθενούς" του με επιτυχία.
Η επέμβαση φαίνεται να έγινε με συνθήκες αντισηψίας, το κόψιμο ήταν "καθαρό" και στη συνέχεια ο "γιατρός" περιποιήθηκε το τραύμα.

Γυμναστική κατ΄ οίκον



«Δρομείς» στον... στίβο της καθημερινότητας έχουν γίνει οι Έλληνες προσπαθώντας να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα για μια αξιοπρεπή ζωή. Παρ’ όλο που οι περισσότεροι «τρέχουν» συνεχώς προκειμένου να αντεπεξέλθουν στις αυξημένες υποχρεώσεις τους, η σωματική τους κατάσταση κάθε άλλο παρά καλή μπορεί να χαρακτηριστεί...
Καθιστική ζωή, κακή διατροφή και έλλειψη σωματικής άσκησης φαίνεται πως χαρακτηρίζουν τον σύγχρονο Έλληνα που μάλλον έχει ξεχάσει την περίφημη αρχαία ρήση «νους υγιής εν σώματι υγιεί».
Ποτέ όμως δεν είναι αργά να κάνει κάποιος μια νέα αρχή βελτιώνοντας παράλληλα το επίπεδο της ζωής του. Βάλτε λοιπόν τη γυμναστική στο ημερήσιο πρόγραμμά σας και μην προβάλλεται πλέον ως δικαιολογία την έλλειψη χρόνου! Σκεφτείτε πάνω από όλα την υγεία σας…

Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2010

Ζωτικής σημασίας το έργο του Ανάβαλου στο Νομό Αργολίδας


Στην Αργολίδα, όπως και στην υπόλοιπη Ελλάδα, οι αγρότες τα βγάζουν πέρα δύσκολα. Οι παραγωγοί πορτοκαλιών και βερίκοκων, οι ελαιοπαραγωγοί και οι κτηνοτρόφοι δεν καλύπτουν ούτε καν τα έξοδά τους. Και έχουν να αντιμετωπίσουν μια Κυβέρνηση χωρίς σχέδιο και όραμα για την αγροτική ανάπτυξη.
Σαν να μην έφταναν όμως αυτά, η Αργολίδα ζει και τον εφιάλτη της λειψυδρίας και της υφαλμύρωσης. Πλέον ο κίνδυνος της ερημοποίησης είναι ορατός, όπως ορατές είναι και οι συνέπειες της υποβάθμισης της ποιότητας του νερού στην υγεία των πολιτών.

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

Μια φωτο 1000 λέξεις και όχι μονο...

















Στιγμιότυπο από τον Σεισμό στην Αϊτή

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

Και μετά θα ψάχνουμε ποιος είναι ο υπεύθυνος!..


Πραγματική ανατριχίλα προκαλεί το ρεπορτάζ της συναδέλφου Μαρίας Αλιμπέρτη η οποία μόλις σήμερα το πρωί βρέθηκε στην οδό Βαρβιτσιώτη 15, στο Νέο Κόσμο. Εκεί όπως αποκαλύπτεται και από την φωτογραφία ένα σπίτι ερείπιο απειλεί καθημερινά την ζωή όσων κυκλοφορούν στην περιοχή.

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

Με αυτό το τζελ... χορταίνεις




Ένα υδατικό διάλυμα το οποίο μετατρέπεται σε μια ουσία τύπου τζελ στο στομάχι μπορεί να αποδειχτεί όπλο κατά της παχυσαρκίας σύμφωνα με τον Έλληνα ερευνητή Φώτη Σπυρόπουλο και την ομάδα του. Ο Φώτης Σπυρόπουλος, καθηγητής στη Σχολή Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου του Μπέρμιγχαμ, ποντάρει σε αυτό το διάλυμα το οποίο μετά την κατάποσή του αντιδρά με τα γαστρικά υγρά, μετατρέπεται σε ζελέ και χρειάζεται 6 ώρες για να διασπαστεί.

Σπιρουλίνα η θαυματουργή


Την αποκάλεσαν «τροφή θαύμα», «τροφή του μέλλοντος» αλλά και «ιδανική τροφή για την ανθρωπότητα»! Σε κάθε περίπτωση, όπως και αν τελικά επιλέξετε να τη χαρακτηρίσετε το μόνο σίγουρο είναι πως η σπιρουλίνα, το μικροσκοπικό αυτό πρασινομπλέ φύκι, περιέχει τόσα πολλά και πολύτιμα θρεπτικά συστατικά που σίγουρα θα πρέπει να την εντάξετε στη διατροφή σας!

Πώς να επαναφέρετε σβησμένα αρχεία στον υπολογιστή σας

Πόσοι από εμάς δεν έχουμε διαγράψει ένα αρχείο από τον κάδο ανακύκλωσης του υπολογιστή μας για να συνειδητοποιήσουμε μετά από λίγο ότι τελικά το χρειαζόμασταν; Πόσοι από εμάς δεν έχουμε αναρωτηθεί, «και τώρα τι κάνω»; Την απάντηση δίνει η βρετανική εφημερίδα «The observer», που σε δημοσίευμά του αναλύει το τρόπο με τον οποίο μπορούμε να ανακτήσουμε διαγραμμένα αρχεία, ανάλογα με το λογισμικό που χρησιμοποιούμε.